Surt tap i serieåpningen

Sogndal ble for sterke og dro i land en 4-1-seier i serieåpningen i OBOS-ligaen.

Foran 200 tilskuere på Myrdal fikk nyopprykkede Åsane en tøff start i comebacket. Sogndal scoret tidlig, og hjemmelaget var ikke helt med. Men de våknet, og utover i omgangen snudde oppgjøret.

Åsane utlignet til 1-1 etter en lekker scoring av Senaj Hagos i det kampen var 30 minutter gammel. Deretter skapte Åsane sjanser og var nære ledelse. Men det sto 1-1 til pause.

Publikum så nok for seg at Åsane hadde fått blod på tann, men da Sogndal puttet to ganger før timen var passert, i det 54. og 59. minuttet var håpet egentlig knust. Åsane gjorde flere bytter i et forsøk på å komme inn igjen i kampen, men i stedet gikk gjestene opp i 4-1 ved Andreas Hoven etter 69 minutter.

En tung start på OBOS-ligaen for hjemmelaget. Men det er kamp igjen allerede mandag, da borte mot Øygarden på Ågotnes. De tapte for øvrig 4-3 for Sandnes Ulf i årets første kamp.

FAKTA

Åsane - Sogndal 1-4 (1-1)

OBOS-ligaen, Myrdal stadion, 200 tilskuere. Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL. Gult kort: Senai Hagos, Åsane og Renze Fij, Ogbu Igoh, Sogndal.

0-1: Endre Kupen (8.)
1-1: Senai Hagos (30.)
1-2: Alioune Ndour (54.)
1-3: Daniel Eid (59.)
1-4: Andreas Hoven (69.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Ole Didrik Blomberg, Eirik Wollen Steen (Sindre Austevoll fra 82.), Kristoffer Bidne (Emil Kalsaas fra 67.), Martin Ueland - Kristoffer Valsvik, Simen Lassen - Didrik Fredriksen (Kristoffer Stava fra 67.), Håkon Lorentzen, Senai Hagos (Jonas Eide Vågen fra 82.) - Joakim Hammersland (Henrik Udahl fra 74.).