Foran et stort og feststemt publikum skuffet Åsane i serieåpningen. Det endte med 5-1-tap.

Se sammendrag fra kampen over, hvis du orker.

Video fra Discovery.

Dermed fikk Åsane en vond start på OBOS-ligaen. Det ble vanskelig fra start til slutt foran et skuffet publikum. Det var solgt over 1200 billetter til oppgjøret, og Åsane hadde planlagt å levere bedre underholdning og spill.

Kalddusj i åpningsminuttene

Sørlendingene sørget for at Åsane fikk en skikkelig kalddusj tidlig i kampen da de sendte ballen i nettet før tre minutter var passert. Jonatan Braut Brunes var målscorer med en presis chip forbi en sjanseløs Idar Lysgård i Åsane-målet.

Effektive Start ordnet kampens andre mål også. Den kom etter en corner som ble headet mot mål. Keeper Lysgård reddet, men ga en retur som Åsane ikke klarte å rydde unna. Dermed kunne samme Braut Brunes putte sitt andre for kvelden.

Hjemmelaget hadde ballen masse, og de skapte sjanser også etter hvert, men det ble ingen Åsane-mål før pause.

Åpnet 2. omgang med scoring

Selv om åpningskampen til syvende og sist endte med en stor og fortjent Start-seier, var det håp en liten stund. Åsane var friske da de kom på banen etter pausen, og scoringen kom fort.

Det var Erling Myklebust som ordnet reduseringen etter målgivende fra Kristoffer Larsen. Larsens høyrefot var som alltid presis, og innlegget hans traff Myklebust som var rå i luften og headet inn 2-1.

Kampens store spiller ødela håpet relativt raskt. Da Jonatan Braut Brunes satte sitt tredje etter knappe timen så det kjørt ut. og kampen var definitivt over da Start satte inn 4-1. Ydmykelsen var komplett da 5-1 lå i nettet helt på tampen.

Dermed ble det null poeng i serieåpningen. En ny mulighet kommer heldigvis allerede førstkommende lørdag når Åsane reiser noen kilometer sørover for å møte Brann.

Kampen spilles lørdag klokken 18.00. Åsane-supportere oppfordres til å benytte denne lenken og kjøpe billetter på bortefeltet på Stadion.

FAKTA

Åsane - Start 1-5 (0-2)

Åsane Arena. OBOS-ligaen. Dommer: Stian Røvig Sletner. Tilskuere: 1239. Gult kort: Erling Myklebust (Åsane).