Storseier til tross for mannefall

Åsane dro til Kongsvinger uten flere sentrale spillere, men puttet fire ganger og inntok 4. plassen.

Se scoringene i videoen over.

Video fra Eurosport.

Åsane ble tvunget til å gjøre flere endringer på laget som knuste Jerv sist:

• Den nye, danske sisteskansen, Mark Fabricius Jensen, fikk sjansen i Eirik Østgaards fravær.
  • Martin Ueland fikk en sjelden start i forsvaret da Sindre Austevoll måtte bli hjemme.
  • Firemålsmannen fra sist, Håkon Lorentzen, måtte også melde forfall og ble erstattet av Kristoffer Larsen.
  • I tillegg måtte Eirik Wollen Steen bytte med David Wolfe før fem minutter var unnagjort, så dermed var det et helt nytt, og ikke særlig samkjørt forsvar, som skulle holde unna for hjemmelagets angripere.

Det ble litt rufsete til tider, men vikarene kom noenlunde greit fra det. Ved to anledninger måtte Mark Jensen ut i full strekk, og KILs Adem Güven styrte en avslutning klokkerent i stolpen.

I det kampen så ut til å ebbe ut med 0-0 til pause, og litt mot spillets gang, mottok plutselig Henrik Udahl ballen på 18 meter. Uhindret avanserte han noen steg, og satte 1-0 utagbart bak hjemmelagets keeper.

Ti vanvittige minutter

Den sene scoringen må ha tent noe i begge lag, for 2. omgang åpnet forrykende. Først fikk Harald Tangen det relativt lett med å legge på til 2-0, og deretter tok det fyr. Minuttet etter reduserte Kongsvinger til 1-2, før de gikk rett fra avspark, produserte et nesten identisk angrep og headet inn utligningen.

Åsane var imidlertid ikke ferdig, og det tok bare to minutter til før Udahl fant Kristoffer Larsen i boksen, og askøyværingen prikket inn 3-2.

Dermed tok trener Morten Røssland grep. Ut gikk Larsen og Hagos, og de ble erstattet av henholdsvis Didrik Fredriksen og Emil Kalsaas. Førstnevnte brukte syv minutter på å takke for tilliten ved å stange inn en corner, og dermed sikret Martyrene tre viktige poeng på en bane de tapte 7-2 ved forrige møte.

Nå går Åsane inn i et kampprogram med tre kamper på èn uke, der første motstander er lokalrival Øygarden på Myrdal stadion, mandag 21. august. Merk tidspunktet: 17.00.

FAKTA

Kongsvinger - Åsane 2-4 (0-1)

OBOS-ligaen, Gjemselund Stadion. Dommer: Magnus Nicolai Koløy (Bjørndal IF). Gult kort: Harald Holter, KIL. Tilskuere: 200.

0-1: Henrik Udahl (44.)
0-2: Harald Nilsen Tangen (53.)
1-2: Simon Marklund (55.)
2-2: Martin Andersen (57.)
2-3: Kristoffer Larsen (59.)
2-4: Didrik Fredriksen (68.)

Åsane (4-2-3-1) Mark Jensen - Ole Didrik Blomberg, Eirik Wollen Steen (David Wolfe fra 4.), Martin Ueland, Jonas Vågen - Kristoffer Valsvik, Simen Lassen - Kristoffer Larsen (Didrik Fredriksen fra 62.), Harald Nilsen Tangen (Stian Nygard fra 55.), Senai Hagos (Emil Kalsaas fra 62.) - Henrik Udahl.