Stadionåpningen må utsettes igjen

Byggingen av fotballstadion på Åsane Arena er ytterligere forsinket og åpningen er utsatt til over sommeren.

Foto: Åsane Fotball.

HOVEDTRIBUNEN: Bildet øverst viser hovedtribunen som får over 2500 sitteplasser under tak, samt pressetribune.

Det er per i dag uvisst når den aller første kampen på den nye areaen vil bli spilt. Det avhenger av videre fremdrift på byggingen, samt offentlige godkjenninger som må på plass.

I mellomtiden vil Åsanes A-lag spille sine OBOS-kamper på Myrdal stadion.

Som bildene i denne artikkelen viser, så begynner stadion å ta form. Kunstgresset er lagt, tribunene er reist og tekniske installasjoner som flomlys og lydanlegg er i ferd med å bli fullført.

På innsiden er arbeidet med garderober og andre lokaler kommet langt, men totalt sett er det for tidlig å arrangere fotballkamper her.

Arena 27 mai 2021 familietribune.jpg
FAMILIETRIBUNEN: Kortsiden mot Vestlandshallen får drøyt 500 sitteplasser. Her håper vi å se mange barn når anlegget åpner senere i sommer.

 

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, ser ingen grunn til å svartmale situasjonen:

- Åsane har ventet i mange år på dette anlegget. Vi klarer å vente litt til dersom det trengs for å fullføre anlegget og få de nødvendige brukstillatelsene, sier han.

Natlandsmyr forteller at Åsane Fotball involverer seg helt ned på detaljnivå i utformingen av anlegget, og han gleder seg til å vise det frem for publikum på sensommeren en gang.

- Det blir et praktanlegg med fantastiske fasiliteter både for publikum, spillere og media. Så håper vi at våre trofaste sesongkortinnehavere er tålmodige og støtter opp om laget borte på Myrdal frem til åpningen av ny stadion.

- Vi har også informert våre samarbeidspartnere om utsettelsen og blir møtt med forståelse. Det er vi takknemlige for, sier den daglige lederen.  

Åsane Arena får cirka 3500 sitteplasser og blir et godkjent toppfotballanlegg. Foreløpig er det kun tillatt med 600 tilskuere på norske stadioner grunnet Covid-19. I Åsane har man et lite håp om at dette tallet økes til høsten slik at alle som ønsker det kan se kamper på den nye arenaen.

Arena 27 mai 2021 bortetribunen.jpg
KUNSTGRESS: Selve kunstgresset er lagt. På motsatt side ser man kortsidetribunen som blant andre bortefans skal benytte etter hvert. Den tar drøyt 500 tilskuere.

 

Annonse fra Obos-ligaen: