Spillersalg og OBOS-suksess ga overskudd

På årsmøtet neste uke presenterer Åsane Fotball et overskudd på en drøy million kroner.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Til tross for et svært krevende år preget av den fortsatt pågående pandemien, maktet altså Åsane å lande både et sportslig og økonomisk godt resultat i 2020. Begge deler er A-laget sin fortjeneste.

Årsakene til det gode økonomiske resultatet ligger her:

  • Klubben budsjetterte med 12. plass i OBOS-ligaen, men endte på 5. plass. Det er hovedårsaken til at markeds- og medieinntekter endte mer enn 500.000 kroner over budsjett.
  • To spillersalg til Brann, Ole Didrik Blomberg og Ole Martin Kolskogen, bidro med om lag 500.000 kroner i ikke-budsjetterte salgsinntekter.
  • I tillegg til dette fikk Åsane ekstraordinære kampdagsinntekter ved å spille kvalifisering til Eliteserien, samt større inntekter fra NFF sin cupkasse da denne ble fordelt flatere mellom klubbene enn normalt.

Regnskapet for 2020 som ble offentliggjort i dag viser et overskudd på 1.153.981 kroner. Overskuddet gjør at klubben styrker egenkapital vesentlig. Ved nyttår var den på drøyt 2,4 millioner kroner.

Opptur mot slutten av året

Daglig leder Gorm Natlandsmyr medgir at 2020 ble krevende for klubben, men gleder seg samtidig over det gode økonomiske resultatet:

- De ekstraordinære inntektene som kom mot slutten av året utgjør hele forskjellen. Samtidig vet vi, at uten økonomiske tiltakspakker fra myndighetene og direkte koronastøtte fra bedrifter som OBOS og Sparebanken Vest, så hadde vi levd med usikkerhet hele veien, beskriver han.

Salget av Ole Didrik Blomberg skjedde i september, mens 5. plassen i ligaen ble sikret i desember. For Åsane var det derfor stor usikkerhet rundt årsresultatet gjennom hele 2020. Kostnadskuttene som ble iverksatt på vinteren og våren var derfor helt avgjørende for å ha likviditet gjennom hele året.

- Det er også private velgjørere som er glade i klubben inne i bildet her. Det er vi svært takknemlige for, fortsetter Natlandsmyr.

Årsmøte neste uke

Det er årsmøtet 11. mars som skal godkjenne regnskapet. Det er en formalitet. De solide tallene gjør at Åsane nok en gang kommer til å rapportere i grønn sone hos Norges Fotballforbund. Det er daglig leder stolt av.

- Budsjettet for 2021 viser den økonomiske veksten vi har klart å skape de to siste årene med rundt fem millioner kroner i økt omsetning. Vi står fortsatt ikke fjellstøtt på egne bein, men vi jobber iherdig for å utvikle klubben både sportslig, organisatorisk, omdømmemessig, anleggsmessig og økonomisk, og jeg opplever at både næringsliv og andre applauderer arbeidet som er lagt ned, sier Gorm Natlandsmyr.

Han benytter anledningen til å takke dem som bidro til suksessen i 2020, alle fra frivillige til spillere, trenere, ansatte og tillitsvalgte. Samtidig minner han om at mange opplevde frustrasjoner og motgang i koronaens år.

- Det føles rart å juble for det som skjedde i 2020 når vi vet at store deler av breddefotballen ble avlyst, at folk ble permitterte og noen ble syke. Det var et drittår, men heller et drittår med overskudd enn et drittår med underskudd, avslutter den daglige lederen.

Her kan du laste ned og lese følgende dokumenter:

Klubbens årsrapport med regnskap for 2020, revisors beretning, kontrollkomitéens beretning og budsjett 2021

Agenda for årsmøtet 11. mars

Innkomne forslag til årsmøtet

Valgkomiteens innstilling til styre og kontrollkomité

NB! Forberedelsene til neste ukes årsmøte pågår. Medlemmene vil få praktisk informasjon via asanefotball.no når det nærmer seg.

Annonse fra Obos-ligaen: