- Spesielt for meg å møte Skeid

Åsane-keeper Idar Lysgård har mye å takke Skeid for, men ingen planer om å gjøre mandagens kamp til en hyggelig opplevelse for gamleklubben.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.no.

Kampene mot gamle kjente står i kø denne sommeren for Åsanes sisteskanse. Først var det gjensyn med familie og venner fra Toten da han spilte mot Raufoss. Deretter var det kamp mot gamleklubben Mjøndalen og gode venner sist uke.

Nå venter den kampen det knytter seg aller mest følelser til, for Idar Lysgård har nemlig spilt over 180 A-kamper for Skeid, pluss kamper for juniorlaget og Skeid 2.

Men har har aldri spilt MOT mandagens motstander, og han innrømmer at oppgjøret på Åsane Arena kan bli litt følelsesladd.

- Jeg spilte ungdomsfotball i Skeid og ble seniorspiller der. Jeg ble satset på fra jeg var 18 år, i 3. divisjon, og ble med med klubben hele veien til OBOS-ligaen. 

- Men jeg har aldri møtt Skeid i kamp. Det blir spesielt å se dem på motsatt banehalvdel. Jeg vet supporterne diskuterte om de skulle heie på meg eller bue på meg, smiler keeperen.

Ønsker å se oppover tabellen

Han medgir at dette er en nøkkelkamp:

- Det blir en nøkkelkamp for begge lagene. Dersom vi vinner har vi elleve poengs margin til Skeid, mens de med tre poeng på mandag vil komme nesten opp i ryggen på oss.

Idar ønsker helst å se oppover, helt mot 6. plassen som gir opprykkskvalik.

- Sånn sett kan denne kampen bli litt avgjørende for hvilken ende av tabellen vi styrer mot, innrømmer den 27-årige målvakten. Etter en god 2. omgang mot Mjøndalen sist er han optimistisk og tror på tre viktige poeng.

Idar Lysgård, håper, i likhet med resten av lagkameratene, at publikum stiller opp på mandagens kamp, som har avspark klokken 18.00.

Billettsalget pågår, og som alltid er det gratis for barn under 13 år på Familietribunen.

KJØP BILLETTER

Annonse fra Obos-ligaen: