Snudde kampen og sikret alle poengene

En sterk 2. omgang med to Åsane-scoringer på syv minutter sikret tre poeng mot Raufoss.

Se høydepunktene over. Video fra Discovery.

I en 1. omgang der den etter hvert så velkjente, ballbesittende Åsane-stilen var noe fraværende, var de oransje mer seg selv etter pause.

Raufoss tok ledelsen ved Markus Aanesland etter bare åtte minutters spill, og Åsane klarte aldri å finne helt ut av bortelagets presise mann-mann-markering.

Men etter hvilen løsnet det, akkurat som mot Ull-Kisa i forrige serierunde. 1-1 kom på straffe ved Martin Ueland etter holding i feltet.

Så kom seiersmålet ved Bjarte Haugsdal i hans første kamp som spiss i Åsane-drakten. Målet kom etter corner fra Tomas Kristoffersen, og Haugsdal stanget ballen i nettet med hodet.

Derfra og ut handlet det meste om å beholde ledelsen og sikre poengene. Det klarte Åsane, som dermed har fått en god sesongåpning med seks poeng på tre kamper.

Det er kamp igjen allerede lørdag. Da venter Stjørdals-Blink på bortebane før Start er motstander hjemme 12. juni.

FAKTA

Åsane - Raufoss 2-1 (0-1)

Myrdal stadion, OBOS-ligaen. Tilskuere: 375. Dommer: Daniel Higraff (Randaberg). Gult kort: Sindre Austevoll, Stian Nygard, Mark Jensen (Åsane), Even Bydal (Raufoss).

0-1: Markus Aanesland (8.)
1-1: Martin Ueland (str. 48.)
2-1: Bjarte Haugsdal (55.)

Åsane (4-2-3-1): Mark Jensen - Emil Kalsaas (Erlend Hellevik Larsen fra 46.), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland (Ole Kallevåg fra 90.) - Tomas Kristoffersen (Didrik Fredriksen fra 83.), Simen Lassen - Stian Nygard, Håkon Lorentzen, Ryan Doghman (Senai Hagos fra 71.) - Bjarte Haugsdal (Joakim Hammersland fra 83.).

Publisert: 25.05.2021, oppdatert: 03.06.2021
Skrevet av: Redaksjonen