Slik påvirker de nye retninglinjene Åsane

Innstrammingene som Regjeringen iverksetter fra onsdag av får direkte konsekvenser for aktiviteten i Åsane.

Økningen i smitte i befolkningen er stor, og tirsdag la myndighetene frem tiltak som begrenser mulighetene til å drive organisert idrett.

Denne gangen er det ikke de aller yngste det går ut over.

Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening, men det blir anbefalte begrensninger for hvor mange som kan være med hvis aktiviteten foregår innendørs (maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage). 

Vi er ikke kjent med at barnefotballen utendørs har fått noen begrensninger på lagsnivå.

Myndighetene anbefaler at det ikke gjennomføres aktiviteter som samler barn og unge fra ulike steder, for eksempel kamper, cuper, turneringer eller stevner. 

For Åsane sin del betyr dette at akademiet i Vestlandshallen ikke kan gjennomføres inntil videre.

Her samles nemlig spillere i ulike aldre fra ulike klubber og skoler i bydelen. I ettermiddag får alle foresatte direkte informasjon om dette. Treningene gjennomføres onsdag for de som ønsker det, men fra torsdag opphører tiltaket.

Innfører enmetersregelen igjen

Barn og unge som er ferdige med ungdomsskolen (født 2005 og eldre) bør holde meteren på trening. De som er født i 2006 eller senere kan trene, slik vi leser reglene. Men de kan ikke spille kamper.

Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.

Fra Åsanes barne- og ungdomstrenere blir det påpekt at ingen treninger er obligatoriske frem mot jul. Om noen ønsker å holde sine barn eller ungdommer hjemme, så er det fullt forståelig. Planen er uansett å ta juleferie fra helgen av.

Åsane har foreløpig ikke fått full klarhet i hva de nye innstrammingene vil bety for klubbens A-lag som spiller i OBOS-ligaen. 

Annonse fra Obos-ligaen: