Slet forgjeves i varmen i Sogndal

Tomas Kristoffersen scoret mot gamleklubben. Stort mer var det ikke å juble for i Sogndal.

Se det viktigste som skjedde i sammendraget over.

Video fra Eurosport.

I varmen i saftbygden var det hjemmelaget som både ville og kunne mest. De stresset Åsane med å stå høyt, og i motsetning til en del tidligere kamper taklet ikke de oransje det spesielt godt.

Tomas Kristoffersen scoret på et presist langskudd i 1. omgang og sjokket hjemmepublikumet. Dessverre utlignet Sogndal bare minuttet etter, og deretter var det først og fremst sogndølene som styrte oppgjøret.

2-1 var et selvmål av Sindre Austevoll syv minutter før pause. I forkant hadde keeper Mark Jensen spilt ballen rett i beina på en motspiller, og et innlegg fra Daniel Eid ble slått rett i beina på uheldige Austevoll.

Åsane yppet seg litt etter pause. Hjemmelaget var heldige da Sivert Mannsverk slapp med gult kort etter en grisetakling på Stian Nygard. Samme Mannsverk scoret deretter målet som avgjorde oppgjøret.

Med null poeng i Sogndal har Åsane 13 på åtte serierunder og detter ned til 6. plass i OBOS-ligaen. Det skjer etter en runde der begge topplagene Fredrikstad og HamKam avga poeng.

Neste motstander er Aalesund, også det på bortebane. Den kampen spilles fredag 2. juli.

FAKTA

Sogndal - Åsane 3-1 (2-1)

Fosshaugane. OBOS-ligaen. Dommer: Stian Sletner (Rustad IL). Gult kort: Martin Roseth, Sivert Mannsverk (Sogndal). Ryan Doghman, Geir Herrem (Åsane).

0-1: Tomas Kristoffersen (20.)
1-1: Akor Adams (21.)
2-1: Sindre Austevoll (selvmål, 38.)
3-1: Sivert Mannsverk (90.)

Åsane (4-2-3-1): Mark Jensen (Thomas Hille fra 84.) - Erlend Hellevik Larsen (Bjarte Haugsdal fra 46.), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen (Martin Ueland fra 45.), Ryan Doghman - Tomas Kristoffersen (Didrik Fredriksen fra 66.), Simen Lassen - Stian Nygard (Ole Kallevåg fra 84.), Håkon Lorentzen, Joel Mvuka - Geir André Herrem.