Skader, rødt kort og tre tapte poeng

Ingenting gikk Åsanes vei mot Bryne i kveld. Det var mer enn tre poeng som glapp på Jæren.

Se sammendrag av kampen over.

Video fra Discovery.

En ting er at Bryne til slutt vant 2-1, sikret seg sin første seier for året og snek seg forbi Åsane på tabellen.

Så måtte skadeplagede Eirik Wollen Steen og Emil Kalsaas nok en gang gå av banen underveis.

Som om ikke det var nok, så ble Martin Ueland utvist bare noen få minutter etter at han kom innpå i 2. omgang, og han må dermed sone karantene i neste kamp.

Tok ledelsen ved Thornes

En veldig kort stund så det ut til at kvelden på Jæren skulle bli langt lysere enn den faktisk ble. Mats Thornes var frekt frempå tidlig i kampen og scoret sitt tredje mål for året.

Den ledelsen holdt dessverre bare i fire minutter. En mislykket klarering i Åsane-forsvaret havnet hos Rogvi Baldvinsson som ordnet 1-1.

Åsanes største mulighet til å ta alle poengene kom da Bjarte Haugsdal sendte et frispark i stolpen i 2. omgang.

I motsatt ende var jærbuene heldigere, og seiersmålet kom da Eirik Wollen Steen hadde fått en ball i ansiktet og måtte ut. På den påfølgende dødballen, med ti Åsane-spillere på banen, scoret hjemmelaget.

Så kom Ueland innpå, ble utvist nærmest umiddelbart, og deretter var Bryne nærmere tre mål enn Åsane var utligning.

Neste kamp i OBOS-ligaen er borte mot Sogndal søndag om en uke. Deretter kommer Grorud til Åsane Arena torsdag 26. mai klokken 18.00.

Men allerede onsdag 18. mai er det cupkamp borte mot Os.

FAKTA

Bryne - Åsane 2-1 (1-1)

OBOS-ligaen. Bryne stadion. Dommer: Ali al Hatam, Skreia IL. Gult kort: Sondre Norheim (Bryne), Erlend Hellevik Larsen (Åsane). Rødt kort: Martin Ueland (Åsane).

0-1: Mats Thornes (5.)
1-1: Rogvi Baldvinsson (9.)
2-1: Robert Undheim (68.)

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård - Emil Kalsaas (Erlend Hellevik Larsen fra 16.), Eirik Wollen Steen (Martin Ueland fra 71.), Sindre Austevoll, Oliver Juul Jenssen - Didrik Fredriksen, Mats Selmer Thornes - Kristoffer Larsen (Jonas Vågen fra 59.), Kristoffer Nesse Stephensen, Senai Hagos (Ryan Doghman fra 71.) - Bjarte Haugsdal.