Didrik Fredriksen Start Insta

Sikter mot ny borteseier

Didrik Fredriksen har signert ny kontrakt med Åsane Fotball. Midtbanespilleren har forlenget med to år. Nå gjør han og lagkameratene seg klare for nye poeng. - Jeg har tro på at høsten skal bli bra, sier Didrik Fredriksen.

Foto: Brage Titlestad / Hordalandsfotball.

For å ta steg oppover på tabellen må de oransje ta poeng, aller helst vinne, borte mot Sandnes Ulf lørdag. Åsane har tatt fire av seks poeng på de to siste seriekampene.

Mot Kristiansund var Didrik Fredriksen sikker fra straffemerket. En sterk andreomgang av Åsane sikret 2-2 mot opprykksjagende Kristiansund.

Lysluggen er sulten på mer.

- Det blir nok en jevn og tøff kamp, men vi er på en oppadgående kurve nå. Det er ingen grunn til at det ikke skal fortsette, sier Didrik Fredriksen.

Didrik Fredriksen autografkort.jpg
FORLENGET KONTRAKT: Didrik Fredriksen har forlenget med to år. Han trives i Åsane. Foto: Lene Fossdal.

Forrige bortekamp endte med seier mot Bryne. Nå skal laget tilbake til Rogaland. Der møter vi Sandnes Ulf - et lag som står uten poeng i juni. De lyseblå røk også ut av cupen mot Sotra, men dette blir ingen lett oppgave for de oransje. Begge lag trenger poengene.

- For min del så føles det ikke så mye mer enn en vanlig kamp, men man ser jo på tabellen og ser at kampen er viktig. Jeg tror at nervene skal holdes i sjakk, uansett.

Lysluggen kom til Åsane i 2019 fra Bærum - og i juni forlenget han kontrakten med to år.

Hvordan var det å få dette på plass?

- Det var godt og beroligende å få ting på plass nå. Ingen liker uvisshet. Det føles også riktig - og jeg har tro på at høsten skal bli bra.

Du kom til Åsane i 2019 - hvordan vil du oppsummere tiden i klubben?

- Det har vært forskjellige år. Alt fra opprykk, kvalifisering og tøffere sesonger de siste sesongene, men jeg trives veldig godt i Åsane. Jeg håper virkelig at vi får en periode nå som er i nærheten av de beste årene.

Dere har jo spilt bra fotball, men marginene har ikke vært på deres side?

- Ja, uten tvil. Vi er ikke bedre enn det tabellen viser, men jeg har spilt seniorfotball i mange år nå - og jeg har vel aldri opplevd en periode med et så stort avvik mellom det man føler at man har fortjent - og det man har fått betalt. Vi har sett over flere kamper at vi spiller jevnt og til tider bedre enn motstanderne - og det gir oss selvtillit selv om vi ikke har tatt mange poeng.

Hva tenker du om de to neste kampene, borte mot Sandnes Ulf - og hjemme mot Skeid 9. juli?

- Vi satser på at vi tar seks av seks poeng, smiler midtbanespilleren.

Didrik Fredriksen Ranheim.jpg
VIKTIG BRIKKE: Didrik Fredriksen har vært toneangivende denne vårsesongen. Foto: Karoline Forselius / Hordalandsfotball.

I ettermiddag setter Åsane kursen sørover mot Sandnes. De oransje er klare til dyst. Poengene skal hem til Åsane.

 Hvis du ikke er ringside i Sandnes så kan du se oppgjøret direkte på TV 2 Play eller hos Åsane Tidende. Avspark er klokken 15.00, men sendingen starter klokken 14.50.

Ikke glem at det er hjemmekamp 9. juli. Her kan du også sikre deg billett til oppgjøret mot Skeid.

Annonse fra Obos-ligaen: