Sikret tre viktige poeng

Med 2-1-seier og tre poeng mot Sandnes Ulf fikk Åsane litt avstand til lagene i bunnen av tabellen.

Se sammendrag fra kampen over.

Video fra Discovery.

Seieren sendte hjemmelaget opp i tolv poeng, seks foran Grorud som tapte for Brann og ligger på den utsatte kvalikplassen. Poengene betød nok også at enkelte våger å se litt oppover tabellen etter en tung vårsesong.

Det var en råsterk 1. omgang som la grunnlaget for triumfen mandag kveld. Åsane bygget videre på det gode offensive spillet i deler av forrige kamp, og skapte masse sjanser innledningsvis.

1-0 kom ved formsterke Kristoffer Larsen, som siktet godt og traff akkurat der han planla på et skudd etter 24 minutters spill.

Festen fortsatte. Håkon Lorentzen var nær scoring, men keeper reddet, og på returen var Stian Nygard våken og satte 2-0 i nettet fem minutter før pause.

Presset bakover etter pause

Det ble med de to målene, og da Sandnes Ulf reduserte etter en drøy times spill, meldte kanskje nervene seg litt. Åsane la seg litt mer bakpå, og mistet trolig noe power offensivt da Kristoffer Larsen måtte gi seg og Stian Nygard gikk tom for krefter.

Men Sandnes Ulf klarte aldri å sette 2-2 i nettet. Da dommeren blåste av seks minutter på overtid var det en lettet Åsane-gjeng som feiret seieren.

Nå er Fredrikstad neste motstander. Kampen spilles 4. juli på bortebane, og deretter kommer KFUM Oslo til Åsane Arena tre dager senere.

FAKTA

Åsane - Sandnes Ulf 2-1 (2-0)

OBOS-ligaen, Åsane Arena. Dommer: Stian Røvig Sletner (Rustad Abildsø Sportsklubb). Gult kort: Horenus Tadesse (Sandnes Ulf). Tilskuere: 569.

1-0: Kristoffer Larsen (24.)
2-0: Stian Nygard (40.)
2-1: Jostein Ekeland (62.)

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård - Emil Kalsaas (Bjarte Haugsdal fra 60.), Martin Ueland, Sindre Austevoll, Ryan Doghman (Oliver Juul Jensen fra 92.) - Kristoffer Stephensen, Mats Thornes - Stian Nygard (Senai Hagos fra 66.), Håkon Lorentzen, Kristoffer Larsen (Didrik Fredriksen fra 61.) - Erling Myklebust.