Sikret årets første trepoenger!

En scoring fra Stian Nygard like etter pause sikret seier over Ull-Kisa og årets første trepoenger.


I vinduet over kan du se seiersmålet til Stian Nygard.

Video fra Discovery.

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball.no.

Dermed er Åsane poengmessig i rute etter hjemmetapet for Fredrikstad i seriepremieren. Seieren var fullt fortjent mot et Ull-Kisa-lag som på mange måter minnet om Åsane i spillestilen, men som aldri klarte å sette en trygg Mark Jensen i Åsane-målet på prøve.

1. omgang på Jessheim ble usedvanlig sjansefattig. Ingen av lagene produserte noe som må kunne karakteriseres som store muligheter, selv om begge lagene spilte med relativ stor risiko i de bakre rekker.

Pauseprat mot Ullkisa.jpg
PAUSEPRAT: Grunnet strenge smittevernregler måtte Åsane ta pausepraten utendørs på Jessheim stadion.

 

Scoringen som sendte Åsane i ledelsen kom to minutter etter pause. Stian Nygard ble spilt fri nær Kisa-målet og var trygg i avslutningen. Dermed var Åsane i ferd med å feste et visst grep om de tre poengene mot et lag de slo to ganger i fjorårssesongen og som er spådd en sesong på nedre halvdel i år også.

Pasningen til 1-0-målet kom fra Håkon Lorentzen etter at hjemmelaget hadde rotet i eget forsvar. Ballen inn i feltet var presis, og Nygard scoret altså sikkert fra seks-syv meters hold på hjemmelagets bergenske målvakt Stefan Hagerup.

Kjempet hardt for poengene

Derfra og ut ble det først og fremst en tålmodighetsprøve for Åsane. De risikerte mindre fremover er vi vanligvis ser, og var tydelig mer opptatt av å trygge seieren enn å øke den. Innsatsen var upåklagelig, og de gule kortene kom tett for hardkjempende oransjetrøyer.

Fem minutter på overtid blåste dommeren av: Tre poeng i boks og sesongen er i gang!

FAKTA

Ull-Kisa - Åsane 0-1 (0-0)

OBOS-ligaen, Jessheim stadion. Tilskuere: 0. Dommer: Stian Røvig Sletner (Rustad). Gult kort: Jens Berland Husebø, Ole Breistøl, Henning Andresen (Ull/Kisa), Tomas Kristoffersen, Håkon Lorentzen, Erlend Hellevik Larsen, Didrik Fredriksen, Simen Lassen, Åsane.

0-1: Stian Nygard (47.)

Åsane (4-2-3-1): Mark Jensen - Bjarte Haugsdal, Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland - Tomas Kristoffersen (Didrik Fredriksen fra 62.), Simen Lassen - Stian Nygard, Håkon Lorentzen, Senai Hagos (Joel Mvuka fra 79.) - Joakim Hammersland (Erlend Hellevik Larsen fra 83.). 

Nå venter Raufoss på Myrdal stadion førstkommende tirsdag klokken 18.00. Det er tilgjengelige billetter til salgs, og ikke minst så er det fortsatt mulig å kjøpe sesongkort.

KJØP BILLETTER

Annonse fra Obos-ligaen: