- Setter ting i perspektiv

Sander Eng Strand kom til Åsane i vinter fra Bærum. Vingbacken har spilt godt for de oransje, men han fikk en stygg hodesmell mot Bryne. - Det var en opplevelse som setter ting litt i perspektiv, forteller Sander Eng Strand. Søndag møter vi Ranheim på Åsane Arena.

- En enorm følelse

Han har hatt en god sesong i OBOS-ligaen. I mai fikk han også sin første scoring for Åsane. Han sendte de oransje opp i en 0-2 ledelse mot Ranheim. Han husker målet godt.

- Det var en enorm følelse. Jeg kom hit med en lyst til å kunne bidra, og å levere målpoeng er noe som gir en stor glede, sier Sander Eng Strand.

Det holdt ikke helt inn mot Ranheim i mai. Vi tapte 3-2, hvordan skal det bli seier på søndag?

- Vi må fortsette med å gjøre ting sammen. Vi har fått innarbeidet en god tro på at vi som lag er i stand til å vinne mot alle. Vi har jobbet inn en god mentalitet, sammenlignet med hva vi hadde i starten av sesongen. Hvis vi får kampen inn i våres premisser, vil det være vanskelig å slå oss. 

Sander Eng Strand sogndal.jpg
Foto: Ann-Kristin Røsbø / Hordalandsfotball.

Takknemlig for all tillit

Vi har ikke tapt på Åsane Arena siden 4. juni. Vi har fire strake hjemmeseire. Åsane Arena er blitt et "fort» nå da?

- Vet ikke om begrepet «fort» er det som florerer mest i garderoben, men det er alltid en glede å spille på hjemmebane. Det har vært en oppadgående kurve både på banen og tribunen i det siste, og det gir uten tvil selvtillit. Det er viktig og som spiller positivt inn. Og fire strake er sterkt, men nå handler det om å gjenskape.

Hvordan vil du oppsummere sesongen for din og klubben sin del?

- Denne sesongen har vært veldig sammensatt for min og klubben sin del. Jeg er veldig takknemlig for all tilliten jeg har fått og muligheten jeg her i klubben. Jeg føler jeg har utviklet meg mye, samt vist at jeg kan bidra til at laget skal vinne kamper og at klubben skal utvikle seg videre. På den andre siden så har vi jobbet litt i motbakke i starten av sesongen, og vi har fortsatt mye å spille for fremover. Men jeg føler vi har bevist at vi er et konkurransedyktig lag. Vi har alltid hatt troen på oss selv og denne prosessen har vært veldig lærerikt å være en del av.

- Setter ting i perspektiv

Sander Eng Strand fikk en stygg hodesmell i oppgjøret mot Bryne. Eng Strand lå lenge nede. Dommer, lagkamerater og ikke minst lege og Røde Kors kom raskt til.

Han er tydelig på at hendelsen har satt ting i perspektiv.

- Det var en opplevelse som setter ting litt i perspektiv. Jeg er veldig takknemlig for alle som var på stadion og klubben i ettertid som har hjulpet meg tilbake. Men det var en smell som gjorde at jeg fikk noen uker på sidelinjen, og gjorde at jeg fikk reflektert over flere ting. I ettertid har jeg kommet med konklusjonen at jeg er veldig heldig som har mange personer rundt meg som har hjulpet meg tilbake. Skader er en del av gamet, og som en del av min spillestil og filosofi skal det koste å vinne kampen, og da må jeg tåle at det smeller litt, forteller han ærlig.

Sander på båre.jpg
Her sitter Sander på båre etter sammenstøtet med en spiller fra Bryne. Foto: Åsane Fotball.

Hvordan var det å få et slikt skadeavbrekk?

- Skadeavbrekket i seg selv var en litt frustrerende prosess. Man er veldig giret på å komme tilbake, men så må man på den andre siden ta høyde for at hodeskader er kompliserte. Men jeg fikk god hjelp av Magnus, Åge og andre i klubben til å bruke tiden til hjelp. Men det er alltid en viss grad av frustrasjon og målbevissthet som gjør at du klarer å jobbe deg tilbake.

Da han var på vei tilbake smalt det igjen. Denne gangen på trening.

Du fikk en trøkk over øyet på trening – det ble mye en periode?

- Det var nok den situasjonen som var den mest frustrerende og tankevekkende. Selv om situasjonen i seg selv ikke var så alvorlig, var det tungt å bli satt tilbake med en lignende skade. Fotball skaper følelser og jeg er en spiller som ønsker å skape inntrykk for alle som ser meg spille. Om det handler om glede for fansen, eller frustrasjon for motspillere skal jeg bidra til å gjøre fotballen til et en metafor for livets opp og nedturen. Men når du står i det selv er det enormt frustrerende. Nå er jeg tilbake og skal vise alle at dette er noe jeg elsker.

Sander Eng Scoring mot Ranheim.jpg
Mål nummer én: Sander Eng Strand jubler etter scoring mot Ranheim. Forhåpentligvis blir det enda mer å juble for på søndag. Foto: Karoline Forselius / Hordalandsfotball.

Morsomme karakterer i Åsane

Hvordan trives du i Åsane?

- Jeg trives utrolig godt. Det er en fin spillergruppe med mange morsomme og hyggelige karakterer. Klubben har tatt meg imot med åpne armer og det er fantastiske folk i alle ledd i og rundt klubben. Så jeg kunne ikke vært mer fornøyd! 

Hva er din oppfordring til publikum?

- Kom dere på kamp! Gutta trenger all støtte vi kan få, og jeg skal garantere dere at jeg jeg skal vise min takknemlighet og glede for å være tilbake! 

Da er det bare en ting å gjøre, folkens - Kjøp billett HER!

Annonse fra Obos-ligaen: