Seriestarten er utsatt

Det er nå besluttet at serien for Åsanes A-lag tidligst vil starte den første helgen i mai.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Åsane skulle etter planen tatt imot Fredrikstad i 1. serierunde tirsdag 6. april. Men for øyeblikket tillates verken treningskamper eller seriekamper i Norge, og utsettelse var eneste utvei.

Norges Fotballforbund (NFF) tok beslutningen i samråd med Norsk Toppfotball (NTF), Toppfotball Kvinner (TFK) og Divisjonsforeningen (DF). Seriestart for samtlige turneringer i toppfotballen utsettes til helgen 1.-2. mai.

- I en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet må fotballen være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp.

- For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Trenger skikkelig oppkjøring

For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram.

Fisketjønn forteller at gjennomføringen av sesongen nå blir mer krevende fordi kampene skal gjennomføres innenfor et kortere tidsintervall.

- Den kommende uken vil en vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, sier Fisketjønn til fotball.no.

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier utsettelsen var som ventet.

- Det var det eneste man kunne gjøre. Nå håper vi myndighetene etter hvert vil tillate treningskamper, slik at vi kan forberede oss på en forsvarlig måte, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: