Sen straffe sikret poeng

Åsane tok igjen ledelsen til Arendal to ganger, men det holdt bare til ett poeng.

Åsane – Arendal 2-2 (1-2)

En etter hvert begivenhetsrik kamp, der Åsane burde tatt alle poengene, endte til slutt med poengdeling.

Under til pause

Kampen var bare knappe fire minutter gammel da Arendal gikk opp i ledelsen. Motstandernes Wilhelm Pepa headet inn en ball Østgaard ikke fikk fatt i, og sørget for en marerittåpning på kampen for Åsane.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv.

— Mons Ivar Mjelde
Et drøyt kvarter ut i kampen satte Hagos utlikningen, etter en situasjon med Herrem der mange mener det burde vært straffe til Åsane. I stedet fikk Hagos ballen på kort distanse, som han puttet i hjørnet ved siden av Arendals keeper.

Men det skulle ikke gå mer enn fem minutter senere før Arendal igjen gikk opp i ledelsen. Et stolpeskudd fra motstandernes Anders Löfgren traff ryggen til en uheldig Østgaard på returen, og havnet derfor tilbake i mål. Stillingen sto seg med 1-2 til pause.

Bedre i andre

Syv minutter ut i andre omgang skulle Hagos satt sitt andre mål for kvelden, og også satt Åsane i en bedre posisjon, da han etter et innlegg fra Soltvedt fyrte av ballen mot mål. Dessverre gikk skuddet et par hakk for høyt.

Det var tydelig at Åsane hadde fyrt seg opp i pausen, da andre omgang inneholdt mye Åsane-press. Likevel var det flere svake innlegg og forsøk, som ikke resulterte i noe annet enn nettopp forsøk.

Arendal tok kampen litt mer tilbake mot slutten, men ikke nok til å sikre seieren. Tre minutter før slutt fikk Åsane straffe, etter at kapteinen til Arendal, Sune Kiilerich, overtok keeperrollen og stoppet et skudd fra Hammersland med hånden. Kapteinen fikk marsjordre og Herrem stilte seg bak straffemerket. Herrem satte ballen kontant i venstre hjørne, og sikret Åsane ett poeng fra kampen der det burde blitt tre.

– Skal være gode nok

Mons Ivar Mjelde mener oppgjøret fort ble kjørt inn i motstandernes spor, noe som satt preg på hele kampen og spillet til både Arendal og Åsane.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv ved at vi først slapp inn 0-1-målet tidlig, så fikk vi 1-1, men slapp også inn 1-2 tidlig, så Arendal fikk kampen i sin hånd. De kunne bare ligge og vente på oss. De kunne være godt organiserte, de kunne gjøre det vanskelig for oss, og så straffe oss på kontringer når vi ofret for mye fremover.

Han ser på kampen som to tapte poeng.

– Vi skal være gode nok til å slå Arendal hjemme, sier han.

Treneren er brukbart fornøyd med hvordan Åsane viste seg litt bedre i andre omgang.

– Vi hadde ballen mye og fikk spilt mye mot ett mål, men manglet litt kvalitet for å sette inn det siste støtet. Det er bra moral at vi fikk 2-2, men jeg skulle gjerne sett en seier i dag, så vi kan ikke være fornøyde.

Kampfakta:

• Disse startet: Eirik Østgaard – Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll, Mads Songve – Stian Nygard, Kristoffer Nesse Stephensen – Joachim Soltvedt, Jonas Hestetun, Senai Hagos – Geir André Herrem

• Bytter som ble gjort: Joakim Hammersland inn for Hagos i 65. minutt. Vadim Manzon inn for Hestetun i 76. minutt. Simen Lassen inn for Nygard i 82. minutt.

• Gule kort: Herrem, 17. minutt og Hestetun, 33. minutt.