Seiersrekken på bortebane fortsetter

Med en råsterk 3-0-seier over Ullensaker/Kisa fortsatte Åsane sin imponerende rekke på bortebane.

På fire bortekamper er det blitt tre seirer (mot Øygarden, Strømmen og Ull/Kisa), samt en uavgjort mot KFUM Oslo. På de samme kampene har vårt nyopprykkede mannskap ikke sluppet inn ett eneste mål!

I motsatt ende av banen sørget to mål av Henrik Udahl og en sen putting fra Emil Kalssas for at sifrene ble riktig så pene.

Ledelse på perfekt angrep

1. omgang på Jessheim stadion var i realiteten ganske jevnspilt, og sjansemessig var Ullensaker/Kisa minst like ofte i scoringsposisjon som Åsane. Men de var på langt nær så effektive.

Åsane tok frekt ledelsen etter 15 minutter da Ole Didrik Blomberg slo inn fra høyresiden. I feltet var Udahl akkurat der han skulle være, og satte sikkert inn sitt fjerde for sesongen. Angrepet startet i eget forsvar, ballen gikk fra mann til mann over hele banen - Åsane-fotball av beste merke - med 13 pasninger i eget lag uten at hjemmelagets spillere fikk tak i ballen.

Deretter overtok vertene, og nærmest var de da en corner slo rett i bakre stolpe. Keeper Eirik Østgaard måtte også ut i full lengde på en langskudd, men ballen gikk aldri inn.

På motsatt side var Udahl igjen effektiv da han satte 2-0 i nettet tre minutter før pause. Igjen kom innlegget fra høyresiden, og etter en tur innom hjemmelagets bergenske keeper Stefan Hagerup havnet den rett i beina på Udahl som ordnet sitt femte i OBOS-ligaen.

Udahl var for øvrig enslig østlending i et Åsane-lag som bortsett fra målscoreren besto av elleve vestlendinger, først og fremst bergensere. Det er, i likhet med den ballbesittende fotballen laget spiller, ett av klubbens varemerker.

Men vi kan ikke glemme Udahl i denne kampen. Han var nest sist på ballen mot slutten da Emil Kalsaas fikk gleden av å sette 3-0 i nettet.

Dette var den første av tre kamper på åtte dager. Nå venter HamKam på Myrdal førstkommende fredag klokken 18.00, før Sandnes Ulf er motstander på samme arena på mandag.

FAKTA

Ull/Kisa - Åsane 0-3 (0-2)

OBOS-ligaen, Jessheim stadion. 200 tilskuere. Dommer: Christian Moen (Løvenstad). Gult kort: Nikolas Walstad (Ull/Kisa), Emil Kalsaas, Senai Hagos, Martin Ueland (Åsane).

0-1: Henrik Udahl (15.)
0-2: Henrik Udahl (42.)
0-3: Emil Kalsaas (80.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Ole Didrik Blomberg (Emil Kalsaas fra 66.), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, David Wolfe - Kristoffer Valsvik, Simen Lassen - Kristoffer Stava (Martin Ueland fra 79.), Håkon Lorentzen (Didrik Fredriksen fra 60.), Kristoffer Larsen (Senai Hagos fra 66.) - Henrik Udahl.