Seieren glapp på overtid

Åsane ledet 2-0, men mistet grepet på kampen mot KFUM Oslo og måtte nøye seg med uavgjort.

Se sammendrag fra kampen i videoen over.

Video fra Discovery.

Det som så ut til å bli en meget sterk borteseier på Ekeberg torsdag endte som en godkjent ettpoenger. Det var ikke dårlig, men det var bittert etter å ha ledet både 1-0 og 2-0.

1. omgang var av det gode slaget. Åsane hadde energi, var kreative og kjempet hjemmelaget ut av stilen.

1-0 kom etter 35 minutters spill. Håkon Lorentzen gjorde et godt forarbeid og sendte Ryan Doghman alene mot Kåffa-keeperen. Han reddet det første skuddet, men ballen havnet i beina på Åsane-kanten på nytt, og da var det enkelt å sette den i nettet.

Så påførte Åsane hjemmelaget enda et sjokk. Mats Thornes gjorde et svært elegant forarbeid. I stedet for å skyte selv spilte han Lorentzen elegant igjennom, og spissen scoret sitt andre mål på to kamper rett før pause.

Dessverre rakk KFUM å redusere før dommeren blåste til pause, og de røde, hvite og blå fikk dermed troen tilbake.

Et hardtkjempende Åsane-lag kjente nok at kreftene begynte å ta slutt utover i 2. omgang. Det ble gjort bytter for å holde trøkket oppe, men presset fra KFUM var økende. Åsane yppet seg på kontringer, men fremspillene og avslutningene ble for upresise.

Dommeren la til seks minutter, og utligningen kom da 91 minutters spill var passert. Bittert, men ikke helt ufortjent.

Fredrikstad på mandag

På nedre halvdel av tabellen klarte bunnlagene Skeid og Stjørdals-Blink å hente hver sin trepoenger mot henholdsvis Grorud og Ranheim. Dermed er avstanden ned til nedrykkskvaliken redusert til ni poeng.

Neste kamp er mot Fredrikstad allerede mandag 8. august på Åsane Arena. Da blir det en gigantisk Fanzone utenfor stadion fra klokken 16.00 med masse aktiviteter. Man trenger bare kampbillett, og den er gratis for alle under 13 år.

BILLETTER HER

FAKTA

KFUM Oslo - Åsane 2-2 (1-2)

OBOS-ligaen, KFUM Arena. Dommer: Mathias Støfringshaug (Verdal IL). Gult kort: Remi-André Svindland, Mats Viken (KFUM Oslo), Senai Hagos (Åsane).

0-1: Ryan Doghman (33.)
0-2: Håkon Lorentzen (44.)
1-2: Filip Møller Delaveris (46.)
2-2: Moussa Njie (92.)

Åsane (3-5-2): Idar Lysgård - Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen (Oliver Juul Jensen fra 64.), Martin Ueland - Knut Spangelo Haga, Stian Nygard (Lars Kilen fra 72.), Bjarte Haugsdal, Mats Thornes, Ryan Doghman - Håkon Lorentzen (Senai Hagos fra 87.), Morten Gamst Pedersen (Erling Myklebust fra 64.).