Seier! Ranheim neste hinder

Med imponerende 3-1 over Raufoss er Åsane klar for neste utfordring i kvalikspillet. Nå venter Ranheim.

Veien til Eliteserien er ekstra lang for lag nummer fem og seks i OBOS-ligaen. Men seieren over Raufoss i Vestlandshallen gjør at den uvirkelige drømmen fortsatt lever.

Lørdag klokken 13.00 venter Ranheim.

Lorentzen scoret to

Onsdagens kamp ble ikke slik vi et vant til å se Åsane i år. Laget hadde ikke ballen 80 prosent av tiden, slik det pleier å være, og det var mindre småspill enn vanlig.

Så da Raufoss tok ledelsen i 1. omgang var det nok noen som tenkte at dette kunne være årets siste kamp.

Slik ble det ikke. Håkon Lorentzen fikset 1-1 på et fint angrep etter 36 minutter, og rett før pause ble Henrik Udahl felt, før Kristoffer Valsvik scoret sikkert på straffe.

Raufoss yppet seg utover i 2. omgang, men de etterlot seg også mye rom i det desperate forsøket på å få 2-2. Det straffer seg innimellom, og rett før slutt kontret Åsane inn 3-1.

Nok en gang ble Håkon Lorentzen målscorer. Hans andre for dagen gjør sesongen til Åsane enda mer uvirkelig. Det gjenstår likefullt tre hinder før en klubb vinner retten til å spille i Eliteserien 2021.

Neste hinder heter altså Ranheim.

FAKTA

Åsane - Raufoss 3-1 (2-1)

Eliteseriekvalifisering kamp 1. Vestlandshallen. Dommer: Tore Hansen. Gult kort: Kristoffer Larsen, Harald Nilsen Tangen (Åsane), Marius Svanberg Alm (Raufoss).

0-1: Ndiaye Mame Mor (24.)
1-1: Håkon Lorentzen (36.)
2-1: Kristoffer Valsvik (str. 44.)
3-1: Håkon Lorentzen (85.)

Åsane (4-2-3-1): Thomas Hille - Emil Kalsaas (Jonas Fredriksen fra 55.), Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll, David Wolfe - Kristoffer Valsvik, Simen Lassen - Stian Nygard (Sigurd Kvile fra 78.), Håkon Lorentzen, Kristoffer Larsen (Harald Nilsen Tangen fra 55.) - Henrik Udahl (Joel Mvuka fra 78.).