Seier i Regy Cup

Åsane G13-2 stakk av med en flott turneringsseier under helgens Regy Cup i Haugesund!

Vi har fått følgende rapport fra turneringen:

Treningsgruppen til Åsane gutter 13-2 var tidlig ute med å melde seg på Regy cup 2021. Det var knyttet stor spenning til om cupen kom til å bli arrangert i år med tanke på lokale restriksjoner og smittetall som varierte fra uke til uke.

Haugesund Kommune bestemte at det ikke var mulig for tilreisende lag å overnatte på skolene, men foreldregruppen er løsningsorientert og fikk leie en gymsal på en privatskole i området til guttene.

En etter en ankom spente spillere og foreldre Haugesund, Det var første cup med denne spillergruppen og første turnering de skulle spille med sluttspill. Med alle guttene på plass, var det tid for å komme i cupmodus. Kvelds og tidlig til ro. Lydhøre gutter falt fort til ro, og både guttene og trenerteamet sovnet fort.

Lørdag morgen ble guttene vekket til lyden av grytelokk klokken 07.00, og det tok ikke mer enn tre minutter før førstemann satt ved frokostbordet.

Begge lag spilte sin første kamp inne i Haugarhallen, og Åsane stilte med stor supportergruppe bestående av både foreldre og søsken.

Regy cup traff bra med puljeinndelingen og det var jevne og spennende kamper hele tiden. Det ble spilt mye bra fotball og samholdet  som guttene har tilegnet seg gjennom sesongen utgjorde en stor forskjell i enkelte av kampene.

Oppsummert ble det tre seire, én uavgjort og to tap på gjengen i lørdagens kamper. Ett lag gikk til semifinale i A-sluttspillet og eet lag til kvartfinale i B-sluttspill. Sluttspillet skulle spilles søndag.

Med cup hører det også til å være sosial og ha det kjekt utenom fotballen.

Med koronarestriksjoner var lagene bedt om å ikke sosialisere seg imellom. Gjengen fra Åsane hadde derfor planene klar for en hyggelig kveld sammen i hovedkvarteret sitt.

En haug pizzaer var bestilt inn og kreative foreldre hadde spesiallaget en quiz for anledningen. Løs og deilig stemning blant guttene som viser at de stiller opp for hverandre, vennskap, og et samhold uten sidestykke. Alle er med og ingen er utelatt.

Mye moro og lek tar alltid en slutt og nok en gang var det tid for leggetid. Foreldre ble sendt til hotellrommene sine og guttene sovnet raskt etter en lang dag med fotball.

Søndag morgen fikk guttene ligge en time lengre under dynen før frokost.

Først ut for dagen var laget som skulle spille kvartfinale i B-sluttspillet. Det var en gjeng med tente og motiverte gutter som stilte seg opp og var klare for å blø for den oransje drakten.

Guttene var på fra start, og mer våken enn Haugar 2 da fløyten gikk. Feiende flott fotball, knallgod innsats på banen og sidelinjen. Åsane-guttene ga  seg ikke før det sto 5-1 til de oransje etter sluttsignalet.

En enorm følelse å vinne kvartfinalen og gå videre til semifinalen. Semien startet i et forrykende tempo, og Åsane gikk hardt til verks med å prøve å få inn det første målet. Vi hadde store sjanser, men ballen spratt ikke vår vei i denne kampen.

Men for en innsats og jobb guttene la ned. Marginene var på motstanderen sin side og kampen endte dessverre med et 3-1-tap for Åsane i denne kampen.

Avgjorde finalen

Så var det guttene i A-sluttspillet sin tur å spille semifinale. Rennesøy sto på motsatt side, og de hadde slått storfavoritt Vard Haugesund i kvartfinalen.

Det var ventet en jevn kamp. De oransje gikk knalltøft ut og fikk satt den første scoringen rett før pause. Kampen videre var jevn før Åsane la inn en god sluttspurt som gjorde at det sto 3-0 til Åsane ved slutt. Finaleplassen var et faktum til stor glede for både spillerne og publikum fra Åsane. Tårer og smil om hverandre. På cup får man ikke hvile lenge og finalen skulle spilles bare en time seinere.

I finalen var Trio motstander. Det var ingen lett motstander og de kom ut høyt på et Åsane-lag som ville spille seg ut bakfra. Dette gjorde at Trio fikk et par store sjanser de første fem minuttene. Åsane la om taktikken og kom med ett bedre inn i kampen. Nå ble kampen jevn og god, akkurat slik en finale skal være.

0-0 til pause og mange slitne kropper og bein. NÅ måtte guttene mobilisere skikkelig for de siste 20 minuttene. 2. omgang fortsatte like jevnt som den første, men etter fem minutter fikk Åsane endelig satt ballen i mål. Nå gjaldt det å spille smart og lurt og ikke slippe Trio til noen store sjanser. Guttene gjennomførte med bravur og kampen endte 1-0 og turneringsseier til Åsane. Elleville jubelscener og gledestårer hos både spillere og foreldre.

Åsane 13-2 kort oppsummert:

• Guttene har et  unikt samhold og viser hva de betyr for hverandre.
  • Guttene kjemper for hverandre og støtter hverandre i motgang.