Røssland har forlenget ut 2024

Morten Røssland (48) har forlenget Åsane-avtalen sin med ytterligere tre år, ut 2024.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Det har vært sportslig utvikling hele veien etter at Røssland tok over ansvaret inn mot 2019-sesongen da laget nylig hadde rykket ned i PostNord-ligaen. Det ble opprykk på første forsøk og 5. plass med påfølgende eliteseriekvalik i 2020, en historisk sterk sesong.

For innsatsen i 2020 ble Røssland belønnet med utmerkelsen Årets trener i OBOS-ligaen.

Åpningen på 2021 har også vært lovende, med 2. plass før lørdagens kamp mot Start på Myrdal stadion.

KJØP BILLETTER

Røssland begrunnet forlengelsen slik:

- Vi har fortsatt ikke nådd vårt fulle potensial. Både Åsane som klubb, vi som trenere og spillergruppen er i stand til å ta et steg eller to til, og det har jeg veldig lyst å være med på, sier han.

Røssland påpeker at han er Åsane-gutt, oppvokst i klubben og bosatt i bydelen. Det gjør det vanskeligere å være trener et annet sted.

- Åsane er min klubb. Når det er oppleves som utviklende å være her, har jeg landet på at dette er den beste løsningen. Så får vi se hva fremtiden bringer. Nå er det fullt fokus på årets sesong og videre bygging av Åsane som en fremtidig toppklubb, sier 48-åringen.  

Sørger for langsiktighet

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, gleder seg over at Morten Røssland har en langsiktig ambisjon med Åsane-jobben:

- A-lagstreneren er den viktigste enkeltpersonen i en fotballklubb. Når folk spør meg hvorfor vi har lykkes de to siste årene, så peker jeg på Mortens innsats som den viktigste enkeltfaktoren. Da sier det seg selv at denne forlengelsen er viktig for oss, påpeker Natlandsmyr.

Sammen med treneren leder han arbeidet med å ta klubben over i neste utviklingsfase.

- Jeg opplever at vi får mer og mer kontroll, slik at vi kan føle oss relativt trygge på at byggverket blir stødig og tåler noen vindkast når de kommer. Vi har fått langsiktige spiller- og trenerkontrakter, en større administrasjon med fagfolk, en stadig større og sterkere utviklingsavdeling og tiltak i breddefotballen som vil bidra til mer kvalitet.

- I tillegg har vi med oss langsiktige samarbeidspartnere, med Tertnes Holding i spissen, som gir oss mulighet til å jobbe langsiktig. I sum gir det håp om en lys fremtid, forteller den daglige lederen.

Lørdag klokken 18.00 er Start motstander på Myrdal. Det finnes fortsatt et fåtall ledige billetter til kampen.

KJØP BILLETTER

Annonse fra Obos-ligaen: