Remi Natvik blir ny assistenttrener

Hovedtreneren til Arna-Bjørnar er klar til å overta som assistenttrener for A-laget til Åsane.

I formiddag ble spillerne i de to bergensklubbene informert om ansettelsen som gjør at Natvik flytter på seg for å bli Morten Røsslands høyre hånd i Åsane, og i morgen ettermiddag stiller han på sin første trening.

Natvik (35) har trenerbakgrunn fra lokalfotballen i Hovding, Fana og Fyllingsdalen, og på nasjonalt nivå var han en del av Rune Skarsfjord sitt trenerteam i Hønefoss i OBOS-ligaen. Senere fikk han teste Eliteserien da han jobbet under Trond Fredriksen i Aalesund.

Nå gleder han seg til å være med på den videre utviklingen i Åsane: 

- Den fotballen som Åsane spiller passer veldig godt til min måte å tenke fotball på. De samtalene Morten (Røssland) og jeg har hatt de siste dagene viser at vi er veldig samstemte, sier Natvik.

Passer i Åsane-modellen

Den nye treneren har, i likhet med mange andre i fotball-Norge, latt seg begeistre av Åsanes fotball og fremgang. Nå ser han frem til å bidra til videre utvikling: 

- Jeg er utrolig glad for å få denne muligheten. Det som skjer i Åsane, med anleggsutvikling, profesjonalisering og en tydelig retning for utvikling av lokale spillere  er enormt spennende. Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, forteller Natvik.

Morten Røssland er glad for å få Remi Natvik inn i trenerteamet:

- Vi liker å ha gode, lokale folk med oss. Remi passer inn her, for samtidig som han kjenner oss som klubb og fotballen lokalt, har han også erfaring fra toppfotballen, sier Røssland.

Han påpeker også at den nye treneren vil kunne leve etter klubbens verdier veldig naturlig, og at han er en trivelig kar som man vil like å ha rundt seg.

- Remi erstattet meg i Arna-Bjørnar da jeg gikk til Åsane. Det passer godt at han kommer hit nå. Vi snakker samme fotballspråk og er enige om hvordan fotball skal spilles, påpeker Røssland.

Fristilt fra Arna-Bjørnar

Remi Natvik var under kontrakt med Arna-Bjørnar da Åsane kontaktet toppserieklubben sist uke. Daglig leder Gorm Natlandsmyr ønsker å takke for at Åsanes henvendelse ble møtt med velvilje. 

- Vi har selv fristilt tre trenere fra kontrakt det siste året da Renate Blindheim (Sotra), Bendik Kristoffersen (Sotra) og Sindre Tjelmeland (Ull-Kisa) ba om å få gå. Vi satte trenernes ønsker høyt. Nå gjør Arna-Bjørnar det samme, og det er vi svært takknemlige for, sier han.

FAKTA

  • Remi Natvik

  • Født: 5. juli 1985

  • Fra: Stord

  • Trenerbakgrunn: Hovding, FK Fyllingsdalen, Hønefoss, Fana, Aalesund, Arna-Bjørnar

  • Trenerutdannelse: A-lisens

  • Utdannelse: Bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering i trenerrollen fra Norges Idrettshøgskole.

  • Kontrakt med Åsane: Ut 2023

Annonse fra Obos-ligaen: