Pressemelding: Ny hovedtrener på plass

Åsane Fotball har ansatt ny hovedtrener for Åsane Kvinner. Valget falt på Øyvind Tjelde Haga. Det siste året har han jobbet som sportssjef og bidratt som assistenttrener. - Jeg er privilegert og glad. Man får jobben med stolthet, sier Øyvind Tjelde Haga.

Øyvind Tjelde Haga overtar hovedansvaret etter at Eirik Fjeldstad ga seg som trener i desember.

Én måned senere har klubben pekt ut hans etterfølger. Valget falt på Øyvind Tjelde Haga. Nordlendingen har jobbet som sportssjef og fungert som assistenttrener under Fjeldstad det siste året.

- Jeg er privilegert og glad. Nå går jeg fra en rolle til en annen i klubben. Det å være med på å videreføre det vi har gjort i sesongen 2023 - og det Eirik Fjeldstad og Kim Røtne har gjort de siste årene gjør at jeg tar denne jobben med stolthet, forteller den nye hovedtreneren.

Haga trener.jpg

Åsane Kvinner gjorde en historisk sesong i Toppserien i 2023. Klubben var nyopprykket og havnet på en sterk 8. plass. Dermed gjør klubben seg klar til en ny sesong i den øverste divisjonen.

- Dette skal vi bygge videre på. Det er et utrolig potensial i denne gruppen for å ta ytterligere steg. Det skal vi gjøre alt for å utvikle og bygge videre på. Oppgaven blir stor, men det er fullt mulig. Jeg har veldig tro på denne gruppen og gleder meg vilt til å starte oppkjøringen, sier Haga.

33-åringen er født og oppvokst i Kirkenes, men har hatt hovedansvaret for TIL 2020. I 2022 ble han kåret til årets trener i 1. divisjon. Han var i TIL 2020 da han ble hentet til Bergen og Åsane. 

- Vi skal videreføre det som har vært og beholde identiteten til Åsane. Det vil nok bli litt endringer, men innafor rammen. Bringe inn litt nye tanker og samtidig beholde det tankesettet som har vært. Jeg vil også bringe inn en sterk entusiasme og energi, gløder Haga.

Det blir også en historisk sesong. Nå er vi én klubb.

- Ja, det er en felles kraft som har inspirert meg til å bli med videre i denne rollen. Det er en oransje vind. Det har mye å si å bygge en stor familie, avslutter Haga.

Daglig leder i Åsane Fotball, Rune Eriksen - er glad for at Haga takket ja til jobben.

- Det er bare én måned siden Eirik Fjeldstad ønsket å fratre jobben som hovedtrener. Nå har vi gjort en grundig prosess for å lande dette. Vi har hatt gode samtaler med Haga. Vi har også pratet med spillerutvalget. Enighet har det vel vært i noen uker, men Haga fikk lov til å reise til vakre Kirkenes i julen så vi ventet med en offentliggjøring til nå. Han er en dyktig trener og en strålende type. Dette blir bra, sier Rune Eriksen.

 

Nå jobber klubben videre med å se på kandidater som assistenttrener.

Kontakt for media: Øyvind Haga - 480 68 173

 

Annonse fra Obos-ligaen: