Pressemelding: Forlater Åsane

Idar Nordby Lysgård har spilt sin siste kamp for Åsane Fotball. Kontrakten går ut etter sesongen - og nå søker målvakten nye utfordringer. - Vi takker av en solid keeper og en hedersmann, sier Morten Røssland.

Idar Lysgård kom fra Mjøndalen for to sesonger siden. I fjor ble han kåret til Årets spiller i Åsane Fotball. 

Nå har han valgt å søke nye utfordringer og flytter til Oslo. Han ble skadet i oppgjøret mot Moss og er i full gang med å trene seg opp etter skulderskaden.

Idar Lysgård autografkort.jpg
Foto: Lene Fossdal.

Trenerteamet, støtteapparatet og lagkameratene vil takke Idar for to gode år hos de oransje.

- Vi takker av en solid keeper og en hedersmann. Han har betydd mye for oss i disse to sesongene. Nå ønsker vi ham all lykke til videre i karrieren, forteller Morten Røssland.

Du søker nye utfordringer nå, men hvordan vil du oppsummere de to sesongene i Åsane?

- Det har vært to veldig fine år i Åsane. Jeg har lært mye og utviklet meg en god del. Har hatt en veldig dyktig trener i Morten som har gitt meg mye tillit. Morten har gjort at min tid i Åsane har vært veldig god med samtaler og støtte. Har også hatt en flink keepertrener i Eirik Østgaard - han har bidratt at jeg har tatt nye steg. Jeg vil også takke alle i administrasjonen og støtteapparatet som har har hjulpet meg gjennom tiden her, sier Idar Lysgård.

Hva tenker du om tiden fremover nå - hvor går ferden?

- Det er usikkert. Det jobber agenten min med, men muligens utenfor Norge, røper målvakten.

Idar i feltet.jpg

Hva husker du best?

- Seieren mot Raufoss i fjor - da vi holdt plassen i den kampen. Det var også første kampen jeg holdt nullen i Åsane, smiler Lysgård.

Hva har tiden i Åsane betydd for deg?

- Det er første gangen jeg har flyttet fra Oslo-området. Det var spennende å bo i Bergen og være en del av en så fin klubb som Åsane. Dette er en tid jeg alltid vil huske - det har vært en fin tid her.

Hvordan har du utviklet deg?

- Jeg føler at jeg har blitt bedre med føttene. Jeg har mer å lære, men jeg har blitt en mye mer stabil keeper, som presterer på ett godt og jevnt nivå. 

Du fikk dessverre en skade mot Moss – Hvordan er det å avslutte sesongen på sidelinjen?

Idar Lysgård med ball.jpg

- Jeg skulle gjerne vært med å bidratt, men vi har en god backup i Eirik Østgaard. Han er klar og er en meget god keeper. Dermed stopper det med 28 kamper i år.  

Hvilke råd og innspill har du til klubben vår?

- Dere må fortsette den gode jobben som har blitt gjort det siste året. Fortsette å skape entusiasme hos folk i og rundt klubben. 

Har du en hilsen til klubben og spillerne?

- Jeg vil takke Åsane for to flotte og fine år. Jeg har spilt 59 kamper for klubben. Jeg ønsker spillergruppen lykke til fra neste år. Det blir spennende å følge med videre. Det er en veldig fin og god gjeng. 

Idar insta sogndal.jpg

Klubben vil takke Lysgård for den solide jobben han har gjort for Åsane.

- Idar har reddet svært mange viktige poeng for oss. Tusen takk for innsatsen, Idar – og tusen takk for den flotte personen du er. Du har satt dine dype spor og vil alltid bli husket i denne klubben. Vi skal følge deg videre i karrieren og du er alltid velkommen hos Åsane-familien. Vi ønsker Idar all lykke til, sier Rune Eriksen, som er daglig leder i klubben.

I morgen skal vi takke av Idar Lysgård. Kom på kamp og hjelp laget mot ny kontrakt i OBOS-ligaen.

Kjøp billett HER.

 

Annonse fra Obos-ligaen: