Planlegger seriestart den første uken i juli

Etter måneder med utsettelser går det mot at OBOS-ligaen kan starte den første uken i juli.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.

Det melder Norges Fotballforbund.

- Basert på gode erfaringer med oppstart for trening i Eliteserien og etter innspill og ønske fra ligaforeningene og klubbene i både OBOS-ligaen og Toppserien, har vi i dag besluttet at oppstart for fase 2 kan starte 14 dager tidligere enn opprinnelig planlagt. 

- Det vil si at klubbene i de nevnte ligaene vil kunne starte med fotballtrening tidligst førstkommende mandag, 25. mai. Dette er selvsagt under forutsetning av at NFFs protokoll for trening følges. 

- Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, sier generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, til Fotball.no.

Situasjonen i Åsane

For Åsane sin del er det ikke ukomplisert å bli en del av den såkalte piloten fordi trening med full kontakt ikke kan forenes med at spillerne våre møter på deres vanlige sivile arbeidsplasser eller studiesteder. Man må inn i en form for isolasjon den tiden man ikke er på trening, slik lagene i Eliteserien gjør.

Derfor er det foreløpig uavklart når Åsane kan trene for fullt med fysisk kontakt - og om hele troppen kan delta på dette.

- Vi er glade for at det snart blir seriestart. De neste dagene vil forhåpentlig gi svar på når Åsane kan starte treningen, og om hele troppen kan bli en del av dette opplegget, sier daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr. 

Han ser for seg at 1. juni er den mest aktuelle dagen, men det kan fort bli slik at Åsane må trene i to grupper - en med fysisk kontakt og en uten.

Arbeidet med ny spilleplan er i gang fra sentralt hold. Det er forventet at Åsane vil åpne sesongen med kamper mot de lagene som er geografisk nærmest, som for eksempel Øygarden og Sogndal.

Foreløpig er det ikke bestemt om kampene skal spilles for tomme tribuner, eller om det åpnes for at noen kan være til stede.

Annonse fra Obos-ligaen: