Ole Martin kan bli Årets Talent 

Åsanes landslagsspiller Ole Martin Kolskogen er nominert som Årets Talent i PostNord-ligaen.

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball.

Det er trenerne i ligaen som har nominert kandidater i forbindelse med den prestisjetunge kåringen. Det står igjen fem kandidatter nå, og en av dem vil i forkant av siste serierunde motta prisen som Årets Talent i PostNord-ligaen.

Hele 350 spillere født i 1998 eller senere som har vært i troppene til PostNord-liga-lagene denne sesongen. Vår mann, Ole Martin, er født i 2001 og fast på det norske G18-landslaget som har spilt tre EM-kvalifiseringskamper den siste uken. Det er et formidabelt høyt tall som viser hvor viktig dette nivået er for utviklingen av norsk fotball generelt og for fremtidens toppspillere spesielt.

Trenerne nominerte etter følgende kriterier:

  • Spilleren er under 21 år 
  • Har utmerket seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Har et høyt utviklingspotensial
  • Står for gode holdninger

I forbindelse med presentasjonen av de fem vinnerkandidatene skriver Divisjonsforeningen følgende om Ole Martin Kolskogen:

Blant flere gode unge fotballspillere i PostNord-ligaen står Ole Martin Kolskogen frem som en av de absolutt beste. Som 16-åring fikk han merkelappen «så god at han ikke kan være her lenger» selv om en ydmyk unggutt trivdes godt i moderklubben Os der han fikk kjenne på seniorfotball i 3. divisjon som purungt stoppertalent.

Veien gikk videre til OBOS-ligaen og Åsane i fjor, og selv om det ble et tungt nedrykk for de oransje fikk Kolskogen verdifulle minutter i OBOS-ligaen hvor han var på banen hele 15 kamper for klubben.

Derfor er det ingen overraskelse at Kolskogen har vært en svært viktig brikke på et Åsane-lag som til tross for varierende resultater i 2019 har vist solid form i det siste, og igjen er på skuddhold til å kapre opprykksplassen i avdeling 2.

Lagkamerater har beskrevet ham som en svært dedikert og seriøs 24-timersutøver med alle forutsetninger for å bli blant landets beste spillere i sin posisjon i løpet av noen år.

18-åringen kler Åsanes ambisiøse spillestil svært godt, og opererer som en svært god spillende midtstopper. Samtidig er det hurtigheten og toppfarten som gjør at det er lett å se at Os-gutten innehar et høyere nivå enn det han spiller på.

Kolskogen kjemper mot disse fire spillerne:

Robert Williams, Stjørdals-Blink
Sturla Ottesen, Kjelsås
Sindre Osestad, Fram
Oliver Edvardsen, Grorud (nå Stabæk)

Benytt sjansen til å se Ole Martin Kolskogen og Åsane i aksjon i årets siste seriekamp på Myrdal lørdag klokken 13.00. Mjølner er motstander og det handler om opprykk!

Annonse fra Obos-ligaen: