Offensiv og rutinert

Han signerte for Åsane Fotball 31. mars. Nå har han fått en god uke sammen med sine nye lagkamerater. Emil Sildnes vil tilføre laget masse rutine og erfaring. En viktig tilvekst når sesongen starter 2. påskedag.

Emil Sildnes har spilt 176 kamper for HamKam - i sine to perioder på Hamar. "Silda" startet karrieren i Ridabu og Ottestad. Han har også erfaring fra Oppsal og Strømmen. 

Nå tar han fatt på et nytt og viktig kapittel i fotballkarrieren. Vi har tatt en prat med Emil. 

Hvordan var det å komme til Åsane? 

- Det har vært veldig fint å komme til Åsane. Alle menneskene i og rundt klubben er ekstremt imøtekommende og hyggelige, så det har gjort starten her mye enklere. Det gikk relativt kjapt fra jeg fikk vite om interessen og til jeg signerte, så den siste uken har vært hektisk, men morsom.  

Emil Sildnes Lilletvtedt SN.jpg
KAMP MOT BRYNE: Emil Sildnes kom til Åsane Fotball på siste dag av overgangsvinduet. Her gjør han seg klar for sine første minutter for Åsane.

Hvordan har du sett på klubben før du nå tok turen over fjellet? 

- Jeg har alltid sett på Åsane som en spennende klubb. Særlig fra 2 divisjon i 2019 og som nyopprykket året etter har det vært fascinerende å se hvordan klubben satser på en ambisiøs og utviklende fotball, som varmer de fleste fotballspilleres hjerter. Det har alltid vært gode spillere her og ikke minst en god trener.  

Hvordan liker du måten Åsane spiller på? 

- Det er positivt at vi har en offensiv og ballbesittende spillestil hvor man prøver å kontrollere kampen i så stor grad som mulig. Jeg har møtt Åsane en del ganger de siste årene og inntrykket mitt etter hvert eneste oppgjør er at det virker artig å spille for en klubb som vil utvikle, engasjere og underholde enhver - og har eget spill som en prioritet.  

Hva har overrasket deg på denne korte tiden? 

- Nå har jeg kun bare vært her i nesten en uke, men det er overraskende hvor enkelt det har vært å gli inn i spillergruppen og knytte bånd til mange, så jeg gleder meg til fortsettelsen.  

Hva kan du bidra med i år? 

- Jeg håper å bidra med mye godt spill, målpoeng og samtidig hjelpe lagkameratene til å vinne flest mulig kamper. På den måten kan vi ta nye steg sammen og bare bli bedre utover sesongen.  

Emil Sildnes profil.jpg
RUTINERT: Sildnes har 176 kamper for HamKam - og erfaring fra Eliteserien.

Du har rutine. 176 kamper for HamKam – hvordan vil du bruke den? 

- Med en del kamper i Obos-ligaen, så begynner man å skjønne hva som funker og ikke funker i denne ligaen. Den er jevn og konkurransedyktig, så alle lag kan slå alle. Gjennom veiledning, råd og å bidra til et positivt og støttende lagmiljø vil vi få en god atmosfære på banen som øker motivasjonen og samholdet i laget.  

Emil Sildnes oppvarming.jpg

Du kom inn mot Bryne (Generalprøven - endte 2-2) – og bidro sterkt til at Åsane kom tilbake. Greit med en slik start? 

- Det er alltid fint å få en god start i ny klubb. Skulle gjerne ha vunnet kampen, men det tar vi mot Mjøndalen. Det er mye nytt og en ny måte å spille på, noe jeg var forberedt på. Så jeg ser fram til fortsettelsen. 

Hva tenker du om seriestarten – borte mot Mjøndalen og så hjemme mot Jerv? 

- Det blir først og fremst spennende å spille om poeng igjen. Mjøndalen og Jerv har begge en lang fartstid i Obos-ligaen og vet hva det handler om, så det kommer til å bli tøffe kamper hvor det er viktig at vi henger med på det fysiske fra starten av. Vi er i hvert fall klare og kommer til å gi alt når alvoret endelig er i gang.  

I 2014 ble du erklært fotballinvalid, men på mirakuløst vis kjempet deg tilbake på et høyt nivå. Hvordan ser du tilbake på den vanvittige reisen du har hatt siden 2014? 

- Det er en reise som har inneholdt mange oppturer og nedturer. Heldigvis fått meg en ålreit utdannelse takket være det og sakte, men sikkert jobbet meg tilbake til toppfotballen. Så veien har kanskje tatt litt lengre tid, men nå er jeg bare glad for å ta på den vakre oransje Åsane-drakten.  

Hvordan blir det å flytte fra barndomsklubben og til Bergen? 

- Jeg har kun bodd på Østlandet hele livet, så det blir nok en omstilling å flytte til ny by, en ny kultur og litt annen natur. Alle sier at man må kjøpe seg regnjakke med det samme, men det har kun vært strålende sol i en uke nå etter at jeg kom hit, så regnværet er nok bare en myte. Jeg får bruke tiden framover til å bli kjent med byen og alle de utadvendte bergenserne her, så dette kommer til å bli spennende.  

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: