Nytt navn: Åsane Arena

Arena Nord er historie. Fra i dag av heter vårt nye, fantastiske anlegg Åsane Arena.

Fem år etter at planene for et nytt flerbruksanlegg i Åsane ble konkrete gjennom at Trond Mohn etablerte selskapet Arena Nord AS, er byggingen gått inn i en ny og spennende fase. Det nærmer seg faktisk åpning for den første av de seks idrettshallene.

Samtidig er det nå offisielt at navnet på herligheten blir Åsane Arena.

Arena Nord er nemlig blitt enig med Rexir Holding AS om å overta retten til bruk av selskapsnavnet Åsane Arena AS vederlagsfritt. Rexir Holding opprettet i 2012 Åsane Arena AS med tanke på å legge til rette for utvikling av ny arena for idretten på Myrdal, og mange av de tankene som lå bak dette prosjektet er videreført i det som nå er kjent som Arena Nord.  

I 2015 etablerte Trond Mohn Arena Nord AS for å bygge et idrettsanlegg i tråd med de planer Bergen kommune hadde utarbeidet i sin Idrettsplan, og det har vokst frem et ønske fra Arena Nord om å kunne benytte navnet Åsane Arena på det ferdige anlegget.  

Dette blir mulig når Rexir velvillig stiller navnet til rådighet for Arena Nord. Arena Nord vil derfor, med virkning fra 5. august, endre navn.

Ifølge en pressemelding som ble sendt ut tirsdag er begge parter er enige om å støtte hverandre i den videre utviklingen av myrdalsområdet der både nye boliger, parkeringsanlegg og mer idrettsareal vil kunne bli aktuelt i årene som kommer.

For Åsane Fotball sin del er det fortsatt en stund til ny stadion med nesten 4000 sitteplasser skal tas i bruk. Det skjer til seriestart 2021.

Bildet øverst er tatt 4. august og viser at første del av den nye hovedtribunen til fotballstadion er reist i betong nå. Under denne kommer garderobenanlegget.

Les mer om Åsane Arena her.

Annonse fra Obos-ligaen: