Nygard tar to nye Åsane-år

Stian Nygard er førstemann til å signere ny avtale etter at plassen i OBOS-ligaen nå er sikret.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.

Det er nå 100 prosent sikkert at Åsane skal spille i OBOS-ligaen i 2023 også. Da er jobben med å bygge neste års tropp betydelig enklere, og fredag ble det klart at klubbspilleren Stian Nygard forlenger ut 2024.

27-åringen debuterte for A-laget helt tilbake i 2011, og har etter hvert kommet opp i hele 265 A-kamper. Dermed har han avansert fra 5.- til 3. plass på listen over spillere med flest kamper for Åsane gjennom tidene. Nå er det bare Martin Ueland og Christian Ekanger som ligger foran ham på adelskalenderen.

Med regelmessig spilletid de neste to årene vil «Nyggi» kunne komme opp i over 300 kamper. «Problemet» hans er at Ueland fortsatt er aktiv, og har kontrakt neste år også, så topplasseringen er fortsatt et stykke unna.

Tror på et god sesong

2022-sesongen ble ikke perfekt. Nygard spilte bare 19 kamper grunnet skader. Prestasjonene til laget i cup og serie må også kunne beskrives som under forventet. Bergenseren er uansett trygg på at det blir noen gode år i Åsane i tiden som kommer.

- Det har aldri vært mer spennende i Åsane enn nå. Stadion er på plass, og vi merker at profesjonaliseringen fortsetter. Dette har jeg lyst å være på, forteller han.

Han tror neste sesong blir flere hakk opp. Åsane jobber med å utvikle seg, ikke minst ved å profesjonalisere treningshverdagen for spillerne. Nygard gleder seg allerede.

- Det blir et spennende 2023 for Åsane der jeg tror vi kommer til å klare oss godt i OBOS-ligaen, forteller han.

Avtalen som ble signert fredag strekker seg ut 2024.

Grunnet skade er Nygard ikke med i troppen til bortekampen mot Grorud lørdag. Dette er årets siste seriekamp.

Annonse fra Obos-ligaen: