Nye roller for Østgaard

Keeperveteranen Eirik Østgaard får flere sentrale roller når Åsane skal ta nye steg.

Foto: Hordalandsfotball.no.

36-åringen spilte 20 kamper i den historisk gode 2020-sesongen. De gode opplevelsene gjør at han fortsatt er motivert for å forlenge spillerkarrieren. Men ny kontrakt som keeper i teamet sammen med Mark Jensen og Thomas Hille blir ikke hans eneste rolle i tiden som kommer.

Fra nå av er han også A-lagets keepertrener, samt medisinsk ansvarlig. Det høres kanskje litt voldsomt ut, men Eirik er klar på at disse rollene skal kunne kombineres på en grei måte. Han er svært motivert for å være en del av trenerteamet med de ulike ansvarsområdene.

Styrker teamet rundt laget

- På treningsfeltet er jeg trener for Mark og Thomas. Da er min viktigste jobb å sørge for at de utvikler seg. I tillegg skal jeg sørge for å være klar til å vokte målet i kamp dersom det trengs, påpeker han.

Rollen som medisinsk ansvarlig er ny i Åsane, men for Eirik Østgaard er den ikke unaturlig ettersom han er utdannet muskelterapeut og har drevet sitt eget institutt i mange år. Det handler først og fremst om å være den som følger opp spillere som er skadet - eller aller helst bidra til at de ikke blir skadet.

- Vi har et godt samarbeid med dyktige fagfolk på Idrettsmedisinsk Avdeling på Brann Stadion. Jeg blir bindeleddet mellom spillergruppen og folkene der, forteller Østgaard.

Det innebærer blant annet å holde oversikt over A-troppens skadeliste, rapportere inn skader og behov for konsultasjoner, behandling eller sykmeldinger, for å nevne noe. Østgaard vil også behandle spillere selv i de tilfellene det er mulig.

Flest mulig spillere tilgjengelig

Han er allerede kommet i gang med sin nye rolle og trives:

- I starten må rutiner etableres. Vi må sette arbeidet skikkelig i system og sørge for at spillerne hele tiden får den oppfølgingen de trenger, påpeker Østgaard.

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, utdyper hvorfor klubben øker innsatsen på dette området.

- Til syvende og sist handler dette om spillertilgjengelighet. Dersom vi makter å holde spillertroppen mest mulig skadefri og tilgjengelig for kamp, øker sjansen for å vinne, sier han.

Natlandsmyr er sikker på at Østgaard sine bidrag vil føre til ytterligere profesjonalisering av Åsane.

- Ved å innføre gode rutiner og stille krav til egeninnsats og ivaretakelse av egen helse hos spillerne kan vi knipe marginer inn mot konkurrentene, eventuelt ta inn noe av forspranget de større klubbene har fått. Eirik er dyktig og ambisiøs, og vi føler oss trygge på at han i denne rollen vil bidra til at vi tar nye steg, sier Natlandsmyr.

I tillegg til Østgaard bidrar Åge Skjeldestad og André Wik også med viktig arbeid inn mot det fysiske, skadeforebygging og oppfølging av A-lagsspillerne.

Åsane benytter muligheten til å takke Andreas Søreide for mange års solid innsats som keepertrener for A-laget. Han har lagt grunnlaget for det arbeidet som Eirik Østgaard nå overtar.

Annonse fra Obos-ligaen: