Nye retningslinjer for trening under covid-19

Åsane oppfordrer trenere og spillere til å holde seg oppdatert på stadig nye retningslinjer.

Søndagen skjerpet myndighetene reglene for trening og konkurranser både innendørs og utendørs. Noe er anbefalinger, mens noe er absolutte krav.

For Åsane Fotball har man konkludert på følgende måte:

All innendørstrening for breddefotballen opphører inntil videre. Vestlandshallen er stengt for breddefotball frem til 18. januar.

Utendørstrening er fortsatt tillatt der hvor man kan opprettholde avstand på minimum én meter til lagkameratene både før, under og etter trening.

Krevende for de yngste

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier det inntil videre vil være opp til hver enkel treningsgruppe om de ønsker å trene utendørs:

- Vi har vært i dialog med fotballkretsen og forstår det slik at både Norges Idrettsforbund og Norges Fotballforbund venter på mer informasjon fra helsemyndighetene. Men det er ingen tvil om at Regjeringen tillater trening utendørs så lenge kravene om avstand opprettholdes, sier Natlandsmyr.

Han tror likevel ikke at alle Åsane-lag kommer til å trene de to neste ukene:

- For de yngste lagene er det krevende å holde avstand og samtidig få gjennomført gode treninger i vinterkulden. Noen har allerede signalisert at de avventer oppstart til etter 18. januar. Det har vi full forståelse for, sier daglig leder.

Han ber de som velger å trene om å unngå kontakt med lag som trener før og etter, samt ha tydelig fokus på smittevern.

Toppidretten: Åsanes A-lag tilhører Norsk Toppfotball og følger helt egne retningslinjer for gjennomføring av trening. Innskjerpingene fra myndighetene endrer foreløpig ikke lagets mulighet til å trene, heller ikke innendørs, så lenge man følger den gjeldende treningsprotokollen.

NB! Vi ber alle trenere og ledere om å holde seg oppdatert på regelverket da dette åpenbart kan endre seg uten forvarsel. Dagens regler gjelder inntil noe annet blir kommunisert.

Annonse fra Obos-ligaen: