Null poeng med hjem fra Nadderud

Opprykksjagende Stabæk ble et par nummer for store for Åsane mandagskvelden. Det endte med 4-0-tap.

Se sammendrag fra kampen i videoen over.

Video fra Discovery.

Åsane hadde offensive kapasiteter som Kristoffer Larsen og Stian Nygard tilbake på laget mot Stabæk, men fikk først og fremst nok med å forsvare seg på Nadderud.

Den første ballen havnet i nettet etter 22 minutters spill da Gift Orban scoret på et innlegg fra Thor Lange.

Så ble det 2-0 ved Curtis Edwards ni minutter senere, også det etter innlegg fra kant. Med 2-0 til pause var utgangspunktet vanskelig for Åsane, men ikke håpløst.

Stabæk skapte lite ut over de to scoringene den første timen, men kontrollerte på sett og vis kampen likevel. Da Fredrik Krokstad kom innpå som innbytter rett før 70 minutter var passert, brukte han kort tid på å punktere kampen med lagets tredje fulltreffer.

Det ble til slutt 4-0. Den siste scoringen kom da Orban banket inn sitt andre mål for kvelden.

Åsane hadde to baller i nettet i løpet av kvelden, en fra Didrik Fredriksen og en fra Morten Gamst Pedersen, men begge ble korrekt annullert.

Med tapet må Åsane innse at resten av sesongen utelukkende handler om å ta de poengene som skal til for å være sikre på å spille i OBOS-ligaen neste år også. Med fire kamper igjen er det syv poeng ned til Skeid som ligger på den utsatte 14. plassen som betyr nedrykkskvalifisering.

Neste mulighet til å hente tre nødvendige poeng kommer mandag 10. oktober når Raufoss gjester Åsane Arena. Billettsalget pågår.

KJØP BILLETTER

FAKTA

Stabæk - Åsane 4-0 (2-0)

Nadderud stadion, OBOS-ligaen. Dommer: Tommy Skjerven (Kaupanger IL). Gult kort: Curtis Edwards (Stabæk).

1-0: Gift Orban (22.)
2-0: Curtis Edwards (31.)
3-0: Fredrik Krokstad (69.)
4-0: Gift Orban (75.)

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård - Emil Kalsaas (Knut Spangelo Haga fra 73.), Martin Ueland, Sindre Austevoll, Ryan Doghman - Kristoffer Valsvik, Didrik Fredriksen (Morten Gamst Pedersen fra 80.) - Stian Nygard (Lars Kilen fra 73.), Kristoffer Nesse Stephensen, Kristoffer Larsen (Henrik Ødemark fra 80.) - Erling Myklebust (Bjarte Haugsdal fra 80.).