Årsberetning

NG17 : Åsane – Molde 3-2 (2-1)

Åsane G17 spilte årets tredje seriekamp hjemme på Åsane Arena mot Molde. Molde kom fra en 5-2 seier mot Haugesund, så det var en tøff motstander som ventet Åsane.

Åsane vs. Molde: Førsteomgangen

Åsane startet kampen sterkt og klarte å spille seg forbi Moldes høye press i de første ti minuttene. De etablerte seg på Molde sin halvdel, men manglet farligheten i angrepene.

Molde kom gradvis mer med i kampen. De lyktes bedre med sitt høye press, noe som gjorde at Åsane-spillerne ble upresise i pasningsspillet og valgte vanskelige løsninger. Molde vant flere dueller og var først på andre baller.

I det 31. minutt hadde Åsane et av sine få, men gode angrep. Fredrik spilte ballen til Amund fra midtsirkelen. Amund hadde godt overblikk og så Torjus komme i full fart oppover høyresiden. Torjus avanserte med ballen og slo en crosser til Edvin. Edvin tok ballen ned på brystet og trillet den på tvers til Simen, som kom på et løp fra dypet og traff klokkerent på ballen før den suste i nettmaskene.

Noen minutter senere fikk Åsane en corner. Simen slo inn, en Molde-spiller headet ballen videre, og den havnet hos Finnøy som ekspederte ballen i mål fra to meter. 2-0 til Åsane, selv om det var litt mot kampens utvikling.

Med syv minutter igjen av omgangen vant Molde ballen etter et utspill fra Arn. I den påfølgende duellen vant en Molde-spiller som fikk et langt touch. Arn prøvde å nå ballen først, men var akkurat litt sent ute og felte Molde-spilleren. Det ble straffespark, og Molde scoret. Pauseresultatet var 2-1.

Åsane forsøkte å heve seg etter en mindre god avslutning på førsteomgangen. De lyktes ikke så godt som de ønsket. Molde dominerte duellene og vant ballen raskt tilbake etter å ha mistet den. Med ti minutter igjen på klokken prøvde Arn å finne Oliwier, men han ble brutt i medtaket. Ballen ble spilt inn i bakrom mot spissen, som avsluttet rett på Arn. Arn ga retur, og ballen ble satt i mål. Stillingen var nå 2-2.

Andreomgangen

Etter en jevn førsteomgang, vippet momentet i andreomgangen i Molde sin favør. Molde skapte de største sjansene og presset Åsane.

Fire minutter på overtid var Molde på angrep på venstresiden. Torjus ble passet av Molde-vingen, som la ballen 45 grader ut til en annen Molde-spiller. Avslutningen ble blokkert av Markus, men ballen ble løs like utenfor 16-meteren. Surafel var først på ballen og fosset fremover fra 20 meter helt inn i Molde sin 16-meter. Han avsluttet via stolpen og scoret, noe som førte til elleville jubelscener fra Åsane-benken. Resultatet var 3-2 til Åsane, og de har fått en flying start med tre seire på rad.