Nå ser Joakim fremover

Etter en lengre skadeperiode ser Joakim Hammersland frem mot det han tror blir en tett og spennende høstsesong.

Det blir topp mot bunn når Åsane spiller bortekamp mot Oppsal i PostNord-ligaen lørdag klokken 14.30. Etter seieren over Alta i forrige serierunde ligger Åsane på 2. plass med 24 poeng mens Oppsal med sine ti poeng ligger nederst på tabellen i avdeling 2.

Tilbake etter skade

Etter en meget god start på sesongen for Joakim Hammersland ble det en litt tidligere sommerferie enn planlagt da han pådro seg en skade i hjemmekampen mot Oppsal tidlig i juni. Etter å ha vært en del plaget med lyskene før, var det denne gang ankelen til 29-åringen som skulle by på problemer.

- Ettersom det bare gjensto to serierunder før sommerpausen, ble det bestemt at det beste var å ta en liten operasjon med en gang. Dermed tok vi ingen sjanser på at det ville bli bra av seg selv, slik at jeg kunne bruke ferien på å bli bra igjen.

- Jeg har fjernet litt brusk og slipt av litt av leddet i ankelen. Nå er jeg så godt som frisk igjen, forteller Hammersland.   

Tilbake fra start mot Alta i forrige runde, fikk Hammersland med seg 80 minutter før han ble byttet ut.

- Det var egentlig mer enn jeg hadde håpet. Jeg hadde bare tre treninger i kroppen hvor jeg var delvis med, så håpet var å se om jeg holdt én omgang og kanskje 60 minutter. Det gikk jo bra, smiler han.

- Blir spennende hele veien inn

Sesongen er halvspilt og Åsane skal ta fatt på høsten som en av flere utfordrere i kampen om direkte opprykk til OBOS-ligaen. Bare fem poeng skiller de fire øverste lagene og Hammersland føler ikke det har pekt seg ut en klar opprykksfavoritt blant lagene.

- Jeg tror det vil bli tett og jevnt hvor alle lagene kommer til å avgi poeng. Det blir nok spennende hele veien inn. Nå er vi med helt der oppe som var første målsetting.

- Vi ønsket å komme til sommeren og henge med. Det gjør vi i aller høyeste grad, sier Åsane-spilleren.

Angriperen er likevel klar på at de skal være med å kjempe helt til siste poeng er spilt om. Det blir opp til Åsane selv om de vil være med eller ikke.

- Etter å ha spilt mot, og sett litt analyse av alle de andre lagene, er det kanskje vi som har det største potensialet i spillet vårt. Når vi har våre beste dager, så er vi best. Grorud og Kjelsås er litt mer jevne og har derfor klart å tippe noen enkelt kamper i sin favør, blant annet begge mot oss i kamper hvor vi var vel så gode, forteller han.

- Måten vi spiller på gjør at vi er godt rustet og vi har gode forutsetninger for å komme i den flyten som trengs. Om et lag vinner fem-seks kamper på rad i høst kan de plutselig få en luke. Vi er ett av lagene som har størst potensiale til å klare. Så må vi bare sørge for at det er slik det blir, konstaterer Hammersland.

Er lagets toppscorer

Med fem sesonger bak seg i OBOS-ligaen for lag på nedre halvdel, har Hammersland de siste årene blitt benyttet mye som vingback uten å kunne ta like stor del i det offensive spillet. I år har han derimot fått blomstre som angriper under trener Morten Røssland og står med imponerende ni mål på ni kamper i PostNord-ligaen. 

- Ja, det har jo gått bra for min del. Det har vært veldig kjekt å være tilbake igjen som en offensiv spiller. Jeg har en del mål i meg, men jeg har ikke fått vist det på en del sesonger. Så det er veldig kjekt at det har gått så bra i år.

Med ballbesittende fotball har Åsane blitt et topplag i PostNord-ligaen. Som resultat av dette kommer de også til en del sjanser som gir mange gode muligheter til å score flere mål for angriperne. På 13 kamper har Åsane-laget kunnet juble hele 31 ganger for nettsus og er dermed det mestscorende laget i avdelingen.

Til helgen venter bortekampen mot Oppsal, et lag Hammersland scoret tre ganger mot i hjemmeoppgjøret på Myrdal stadion.

- Kan vi håpe på at du gjentar suksessen fra hjemmekampen?

- Ja, det kan vi håpe på. Vi får se. Det er så klart ikke hver dag man scorer tre mål, men jeg hadde en bra kamp mot de sist, noe som gir bra selvtillit inn mot denne kampen. At de kanskje frykter meg etter den kampen er bare kjekt. Jeg tipper i vert fall jeg blir nevnt på det analysemøtet deres, smiler Hammersland.

- Oppsal er et hardtarbeidende lag, men det er en kamp vi likevel skal vinne om vi skal ha ambisjoner om opprykk. Uten tvil. Vi må bare passe på at vi ikke tar for lett på oppgaven fordi vi slo de greit hjemme. Da kan vi få en i trynet. Men drar vi bort og gjør det vi skal og pleier, så kommer vi til å vinne, forsikrer han.

Etter lørdagens kamp venter Fram på Myrdal søndag 11. august klokken 15.00. Ta turen og støtt de oransje fra tribunen!

Annonse fra Obos-ligaen: