Ola HN vegg Insta

- En veldig åpen gruppe

Mandag serieåpninger vi borte mot Mjøndalen. Nå har vi tatt en god prat med Ola Heltne Nilsen. Bli litt bedre kjent med midtstopperen.

I desember 2022 skrev Ola Heltne Nilsen kontrakt med Åsane Fotball. Han har nå en treårskontrakt med klubben. 22-åringen rykket opp med Hødd i fjor.

Faren, Lars Arne Nilsen, trente SK Brann til sølv og bronse - og storebror er kaptein hos rødtrøyene.

Nå ser den høyreiste midtstopperen frem til sesongstart. En lang oppkjøring er straks over.

Du signerte for Åsane Fotball før jul – hvordan har tiden vært?

- Det har vært utrolig spennende, med mye nytt. Nytt lag og ny by, men har blitt tatt godt imot av en nydelig gjeng.  

Du var sentral på Hødd-laget som rykket opp i fjor – Hvordan har du tatt steget på dette nivået?

- Det er mye nytt og en ny måte å spille på, noe jeg var forberedt på. Føler  at ting kommer mer og mer på plass for hver trening som går. Jeg prøver å ta til meg så mye læring som mulig. Er ganske fornøyd med forsesongen, men har mye å gå på fortsatt. 

Kamp Sogndal blikk insta.JPG
BLIKK FOR SPILLET: Ola Heltne Nilsen kom fra Hødd. Han har skrevet en treårskontrakt med de oransje. Foto: Hordalandsfotball.

Du kommer fra en fotball-familie, som har bidratt mye til bergensfotballen. Hvordan har det vært å vokse opp med disse rundt deg?

- Det har selvfølgelig vært utrolig inspirerende og gøy å følge med på. Jeg har fått være med på utrolig mye rundt fotballen - med både pappa og Sivert. Det er nok mye av grunnen til at jeg valgte å satse på fotball, fordi jeg har sett alt det gøye de har fått være med på gjennom fotballen.

Fra Hødd til Åsane – et godt "step opp" for deg nå – der du er i karrieren?

- For meg og mine ambisjoner tror jeg at dette er en perfekt plass å utvikle meg på. Her kan jeg ta de stegene som trengs for å nå målene mine. Jeg føler at jeg har tatt et godt valg.

Hvilke input gir din bror deg nå – slik at du tar nye steg og utvikler deg? 

- Han er jo besatt av fotball, så han ser alt av treninger og kamper. Han er veldig hjelpsom, så av og til ser vi både kamper og treninger sammen. Han gir meg tilbakemeldinger og tips til forbedringer. Det er absolutt noe jeg har nytte av. Ikke minst er han en treningspartner som aldri sier nei - om det er noe jeg trenger, samtidig prøver jeg å hjelpe han der jeg kan.

Han virker jo veldig interessert i hvordan du utvikler deg. Blir han en mentor for deg?

- Ja, han er nok over middels interessert i fotball generelt. Jeg blir ikke sjokkert om han sitter og ser ser på treningen min i opptak - når jeg kommer hjem på ettermiddagen. Han har jo noen år i toppfotballen. Det er naturlig at han blir en jeg ser opp til å hører på. 

Slik jeg ser det så har du litt «Sivert i deg». Du har en tilstedeværelse, du er aktiv i kampene – Hvor viktig er det for deg?

- Det er ikke viktig for meg å bli som Sivert, men noen av kvalitetene han har har jeg lyst å ha selv. Jeg føler selv at om jeg prøver å være 100 prosent tilstede er det mye lettere å ha fokus på arbeidsoppgavene mine, og det innebærer å snakke å leve med i kampen. Det er noe Sivert er veldig god på, og noe jeg har lyst å bli enda bedre på.

Hva har overrasket deg mest med Åsane Fotball?

- Det som overrasket meg mest var kanskje hvor fine folkene i og rundt klubben er. Jeg har blitt tatt imot på en nydelig måte. Det er en veldig åpen gruppe - og man kan tørre å være seg selv i, noe som er utrolig viktig i en garderobe.

Hvor står Åsane nå – rett før alvoret starter?

- Akkurat nå føler jeg vi står veldig bra, relasjoner begynner å sitte, både offensivt og defensivt. Vi har god dekning på de fleste posisjoner, så alt ligger til rette for at vi skal kunne slå godt ifra oss nå når vi skal begynne å slåss om poeng.

Flere nye spillere inn – hvordan synes du de andre har tatt steget?

- Alle spillerne som har kommet inn kom raskt inn i gruppen. De har fått vist seg fram fra gode sider i treningskampene. Vi har absolutt forsterket oss før sesongen begynner. Selvfølgelig er treningskamper noe annet, men har stor tro på at alle kommer til å bidra sterkt i årets sesong.

Mame feiring med Lots.jpg
FOX IN THE BOX: Mame Mor Ndiaye scorer mål for Åsane Fotball. Han har imponert lagkameratene. Foto: Odd Løvset/Hordalandsfotball.

En av dem er Mame  – fire mål på fire kamper. Greit å ha en «fox in the box»?

- Mame er nok den som har imponert meg mest. Han har vist at det er en god spiss med spennende kvaliteter, men at han skulle vær en såpass komplett spiller overrasket. Funker utmerket som oppspillspunkt, og plukker ned baller som om det var moden frukt. Selvfølgelig er det jo ikke feil at han scorer på alle sjanser han får.

Mjøndalen på mandag – hvordan blir det oppgjøret?

- Det blir først og fremst utrolig deilig å komme i gang med alvoret. Mjøndalen er jo ett lag som ofte er med å kjempe i toppen av Obos-ligaen. Det blir en tøff kamp, de har mange gode spillere og er tøffe fysisk, men vi er klare og kommer til å gi alt for å ta med oss alle poengene hjem igjen. 

Jerv er vår første hjemmekamp (16. april). Hva vil du si til folket der ute som er litt usikker på om de skal komme på hjemmekampene?

 - Slutt å vær usikker, kom på kamp!!!

Ola Heltne Nilsen profilbilde.jpg
STØTT OSS: - Slutt å vær usikker, kom på kamp, sier Ola Heltne Nilsen.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: