Lyn-back har signert for Åsane

Den unge Lyn-backen Håkon Sjåtil har signert kontrakt med Åsane ut 2024-sesongen.

Foto: Åsane Fotball.

19-åringen flyttet til Bergen i sommer for å studere ved NHH og har i den sammenheng avtalt et treningsopphold i klubben. Det har vært vellykket for begge parter, og fredag la sportssjef Kåre Ingebrigtsen kontrakten på bordet til den ambisiøse unggutten.

Etter lørdagens trening ble medisinsk test gjennomført og kontrakten signert.

- Håkon har gjort et godt inntrykk på oss de dagene han har vært her, både som person og spiller. Han passer i vår modell med å utvikle ungt talent til et høyere nivå, sier Kåre Ingebrigtsen.

Sjåtil har spilt back og kant både på høyre- og venstresiden i Lyn, men blir i Åsane først og fremst vurdert som en kandidat på høyrebacken.

Sommerens tredje signering

Håkon Sjåtil er ekte Lyn-gutt og tilhører en generasjon som klubben håpet skulle bidra til at den gamle storheten avanserte i divisjonssystemet. Han omtales svært positivt av klubben han nå forlater.

Sjåtil blir den tredje spilleren som signerer for Åsane i sommervinduet. Tidligere er Lars Kilen (Sotra) og Knut Spangelo Haga (Øygarden FK) klare.

Kåre Ingebrigtsen er tilfreds med forsterkningene:

- Dette er sultne, trenbare spillere som er villige til å legge ned mye tid og krefter for å utvikle seg til det neste nivået. De passer godt til vår profil, sier sportssjefen.

Åsane ønsker å takke vår generalpartner Tertnes Holding for at de også i dette overgangsvinduet har vært behjelpelig på den økonomiske biten. 

FAKTA

  • Håkon Sjåtil

  • Født: 27. desember 2002

  • Nasjonalitet: Norsk

  • Posisjon: Back

  • Tidligere klubb: Lyn (28 A-kamper, ett mål)

  • Kontrakt med Åsane: Ut 2024

  • Draktnummer: 22

Annonse fra Obos-ligaen: