Lorentzen solgt til hollandsk klubb

Håkon Lorentzen (25) forlater Åsane for å fortsette karrieren i Helmond Sport på nivå 2 i hollandsk fotball.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.

Klubbene ble enige om rammene for et salg mot slutten av forrige uke. Deretter fikk Lorentzen anledning til å besøke klubben og gjennomgå medisinsk test. Den er overstått og spissen har signert kontrakt med Helmond Sport for de to neste årene, og kan debutere allerede denne uken.

Lorentzen har vært en trofast spiller for Åsane i mange sesonger. Han var først en kortere periode i klubben i 2015, og fra 2018 har han vært her sammenhengende. Det er blitt 152 A-kamper, og sist uke scoret han for 50. gang i den oransje trøyen.

Med utgående kontrakt til nyttår og et intenst ønske om å få muligheten til å spille i utlandet, syntes sportssjef Kåre Ingebrigtsen det var riktig å slippe Lorentzen nå.

Fortjener muligheten

- Det er aldri optimalt å slippe en viktig spiller midt i sesongen, men vi er en selgende klubb, og spesielt når det gjelder en så trofast klubbspiller som Håkon blir det vanskelig å tviholde på ham, sier Ingebrigtsen.

Åsane har nettopp hentet Lars Kilen, som er god i den samme rollen som Lorentzen har spilt mest. Så er overgangsvinduet åpent i tre uker til, noe som kan gjøre at Åsane benytter sjansen til å forsterke laget ytterligere.

- Vi har 22 spillere på proffkontrakt, pluss en på utlån. Om vi får gjengen frisk og i form har vi allerede et godt lag. Så ser vi hele tiden etter de rette typene som kan løfte oss, påpeker sportssjefen. 

- Det var min tur nå

Håkon Lorentzen ble presentert som Helmond-spiller klokken 10.00 onsdag. Før presentasjonen oppsummerte han tiden sin i Åsane.

- Det er min tur til å ta steget videre. Helt fra 2019-sesongen har det bare vært en eneste stor opptur for meg selv og laget. Jeg har utviklet meg vanvittig mye de siste 3,5 årene og vil takke Morten Røssland og de andre trenerne for den tilliten jeg har fått.

- Takk til Odd Krister (Føllesdal, lagleder) som alltid stiller opp, legger til rette for at vi skal ha det best mulig og er tilgjengelig når som helst på døgnet. Takk til Åge (Skjeldestad) for all hjelp, spesielt under opptreningen av hoften og deretter hånden.

- Takk til alle flotte personer som er rundt denne klubben også. Ikke minst takk til alle spillerne jeg har fått lov å spille samme med. Dette er en unik klubb og jeg håper virkelig ikke jeg har spilt min siste kamp for Åsane, sier Lorentzen til slutt.

Åsane ønsker Håkon Lorentzen lykke til i Helmond Sport og takker for god innsats i den oransje trøyen.

Åsane Ull-Kisa Jubel Lorentzen.JPG
TAKKER FOR SEG: Håkon Lorentzen forlater Åsane med gode minner. Og han håper å komme tilbake igjen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: