Lars Kilen har signert for Åsane

Etter 95 kamper og 33 mål for Sotra tar Lars Kilen steget opp og blir Åsane-spiller.

Foto: Åsane Fotball

Grimstad-gutten har signert kontrakt med Åsane ut 2024-sesongen. Han ble spilleklar på første dag av overgangsvinduet og vil dermed være aktuell til kamptroppen allerede mot KFUM Oslo torsdag.

24-åringen flyttet til Bergen for å gå på NHH i 2018, og har disse årene kombinert studiene med spill for Sotra på nivå 3. Har har vært lagets beste spiller i årets sesong i PostNord-ligaen der han har scoret 13 mål og gjort fire målgivende i serie og cup fra sin venstre kant i Sotras midtbanefirer.

- Et perfekt steg nå

Sportssjef Kåre Ingebrigtsen forteller hvorfor Åsane forsterker seg med Kilen:

- Det er flere grunner. Han har utviklet seg godt i Sotra de siste sesongene og er klar for å ta det neste nivået. Lars kan spille i de fleste posisjonene offensivt, og han er målfarlig.

- Når vi ser på alle skadene vi har hatt i Åsane i år, er det også godt å signere en spiller som «aldri» står over verken treninger eller kamper, legger sportssjefen til.

Lars Kilen Kåre Ingebrigtsen.jpg
FORNØYD: Sportssjef Kåre Ingebrigtsen har signert kontrakt med Lars Kilen ut 2024-sesongen. Han blir Åsanes andre forsterkning i sommer.

Kilen er høyrefotet, men trives aller beste på venstrekanten. I Åsane ser han for seg å kunne bekle flere offensive roller. Han gleder seg til første trening mandag, og til fortsettelsen:

- Da Åsane ga meg denne muligheten følte jeg det ble et perfekt steg for meg. Jeg har spilt i Sotra under Renate Blindheim som står for mye av den samme spillestilen. Utfra det jeg har levert der er jeg klar for OBOS-ligaen, sier han.

Han takker Sotra for en fin tid i klubben. Nå tror han Åsane er et helt riktig klubbvalg:

- Her er det gode fasiliteter både til trening og kamp, og alt er veldig godt tilrettelagt. Det bidrar til at jeg kan ta ytterligere steg som spiller, forteller nykommeren.

Samtidig som Lars Kilen kommer inn er det klart at Erlend Hellevik Larsen sin kontrakt er gått ut. Nykommeren fra Sotra får drakt nummer 23 når han nå blir klubbens andre signering i sommer. Sist uke kom Knut Spangelo Haga fra Øygarden FK.

Fakta

  • Lars Kilen

  • Født: 1. oktober 1997

  • Fra: Grimstad

  • Posisjon: Offensiv midtbane/kant

  • Tidligere klubber: Jerv, Arendal, Sotra

  • Høyde: 187 cm

  • Vekt: 78 kg

  • Kontrakt med Åsane: Ut 2024

Annonse fra Obos-ligaen: