Kunne smile til slutt

Stian Nygard fikk gleden av å snu fortvilelse til pur ekstase da Åsane vant på overtid.

Se video med sammendrag av overtidsdramaet i vinduet over.

Video fra Discovery.

Kampen mot Skeid mandagskvelden inneholdt elementer fra hele vårsesongen til Åsane: Fra direkte dårlig spill, gavepakker til motstander og merkelige valg - til topp innsats, massivt overtak og scoringer i sluttminuttene som snudde kampen og sikret seieren.

Denne gang begynte det med at dommeren forærte Skeid et latterlig straffespark som de scoret på.

Deretter direkte svakt forsvarsspill som gjorde det enkelte for den gamle storheten fra Oslo å gjøre 2-0.

Men så våknet Åsane. Morten Gamst Pedersen bidro sterkt til nettopp dette da han kom innpå og begynte å strø presise pasninger, slå farlige innlegg og komme til avslutninger selv også.

Men det var midtstopper Sindre Austevoll som skapte ny spenning da han reduserte til 2-1 noen minutter før pause. Dermed levde kampen igjen.

Avgjorde på overtid

Så drøyde reduseringen. Klokken hadde passert 86 minutter, og publikum vred seg urolig i setene sine i bekymring for at den velfortjente utligningen kanskje ikke ville komme.

Men den kom!

En presis corner fra Morten Gamst Pedersen traff hodet til en fremadstormende Eirik Wollen Steen, som headet 2-2 i nettet.

Og det stanset ikke der. Et hardtkjempende og tappert Skeid-lag orket ikke holde unna da kampen gikk på overtid. Håkon Lorentzen drev frem langs dødlinjen, fant Stian Nygard som banket ballen i nettet.

3-2 - og Åsane hadde snudd fortvilelse til seier og tre svært viktige poeng på overtid.

For med kveldens trepoenger har laget 17 poeng etter halvspilt serie, elleve foran bunnlagene Grorud, Skeid og Stjørdals-Blink som alle fikk null denne runden. Dermed ser ting litt lysere ut.

FAKTA

Åsane - Skeid 3-2 (1-2)

OBOS-ligaen, Åsane Arena. Tilskuere: 564. Dommer: Jørgen Haugen (Kurland). Gult kort: Sindre Austevoll, Erlend Hellevik Larsen, Mats Thornes (Åsane), Jakob Napoleon Romsaas, Bendik Rise (Skeid).

0-1: Johnny Buduson (str. 22,)
0-2: Jakob Napoleon Romsaas (25.)
1-2: Sindre Austevoll (39.)
2-2: Eirik Wollen Steen (86.)
3-2: Stian Nygard (91.)

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård - Emil Kalsaas (Erlend Hellevik Larsen fra 59.), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Oliver Juul Jensen (Morten Gamst Pedersen fra 37.) - Mats Thornes, Kristoffer Nesse Stephensen - Stian Nygard, Håkon Lorentzen, Ryan Doghman - Erling Myklebust (Martin Ueland fra 93.).

KUNNE JUBLE: Etter en nervepirrende avslutning kunne Åsane-spillerne til slutt slippe jubelen løs.