- Koser meg når jeg spiller

Senai Hagos nyter spillestilen som er innført siden sist han var i klubben.

Etter å ha startet årets sesong på den andre siden av broen i Nest-Sotra, var det mange som var glade for at Senai Hagos (24) meldte overgang tilbake til Åsane i sommer.

24-åringen fikk på drøye syv måneder i Nest-Sotra med seg elleve kamper i grønt og scoret ett mål for strilene. Nå er han glad for å være tilbake på Myrdal.

- Det føles deilig å være «heme» igjen. Jeg har mange kompiser her, så jeg føler meg ikke ny, men glad for å være her igjen, sier han fornøyd.

Norsk-eritreeren hadde fire sesonger bak seg i Åsane og hadde også muligheten til å bli værende da Morten Røssland tok over som hovedtrener før sesongen. Akkurat da hadde ha ikke like stor tro på at Åsane ville spille så spillende fotball som han ønsket.

- Jeg trodde ikke helt på det da Morten sa at Åsane kom til å bli et spillende lag som ville passe meg perfekt. Jeg har hørt veldig mange trenere si det til meg før uten at det stemte, forteller teknikeren.

- Men da jeg så kampene deres i år ble jeg imponert. Det samme ble jeg da vi (Nest-Sotra) spilte treningskamp mot dem før sesongen. De var jo bedre enn oss, ler han etterpåklokt.

Skryter av trenerne

For den nye spillende stilen til Røssland og assistent Sindre Tjelmeland er en spillestil Hagos er meget begeistret for.

- Ja, jeg er veldig imponert av Morten og Sindre. Jeg visste ikke så mye om Morten, men det er en mann som kan mye om fotball. Tankegangen er noe jeg brenner for. Det er rett etter min smak og slik fotball skal spilles. Så er jeg Barca-fan, poengterer han og trekker sammenligninger med den katalanske fotballfilosofien.

Mest imponert, forteller Hagos, er han over hvor profesjonelt opplegget er og hvor dedikerte trenerne er på hver trening.

- Vi får hele tiden beskjed hva vi må bli bedre på, hva vi gjør bra i kampene og hva vi kan jobbe med. Vi får tilbakemeldinger som motiverer oss til å jobbe hver kamp og videoer som viser oss i detaljer. Det tror jeg har gjort meg til en bedre spiller, forteller Hagos fornøyd.

Den fremskutte midtbanespilleren har virkelig fått en forrykende start etter returen til Myrdal. På sine fire første kamper har han notert seg for tre scoringer og fire målgivende pasninger.

- Jeg visste at dersom jeg gikk til et lag som spiller slik som vi gjør nå, så kom jeg til å dominere hver kamp. Jeg vet hva jeg er god for. Spillestilen passer meg veldig godt, og da vet jeg at det kommer flere mål og målgivende.

- Jeg har kost meg på banen, og når jeg koser meg, da vet jeg hva som kommer.

- Fokus på oss selv

Med fire kamper igjen av sesongen i PostNord-ligaen avdeling 2 er det fire lag, inkludert Åsane, som kjemper for å kunne rykke opp til OBOS-ligaen. Åsane er nummer to i skrivende stund, med tre poeng opp til serieleder Grorud.

Hagos bryr seg ikke mye om hvordan de andre lagene gjør det.

- Etter at jeg kom tilbake har det vært bra flyt. Vin er gode fotballspillere, så det å bare holde fokus og tenke på oss selv og ikke alle de andre rundt oss. Vi må gjøre jobben vår, minner han om.

- Så lenge vi gjør jobben vår, så vet jeg at det kan gå hele veien. Det handler om å holde fokus i hver kamp og ikke begynne å tenke på den neste, men at vi tenker på den kampen vi har til helgen, mener han.

Ett av de lagene som kjemper i toppen er Kjelsås, som Åsane tapte 2-1 for på våren. Den kampen spilte ikke Hagos, men han er likevel innstilt på å revansjere seg med laget når Oslo-laget tar turen over fjellet for motsatt oppgjør på lørdag.

- Jeg tror det kan bli tøft. Men så lenge vi spiller vårt spill så er det mange som kommer til å slite med oss, Kjelsås inkludert lover han.

Bli med på kamp

Kampen mot Kjelsås spilles lørdag klokken 16.00. Seier vil være veldig viktig i toppkampen og Senai Hagos håper på publikums støtte på stadion. 

Det er enkelt å kjøpe billetter ved inngangen. Du kan benytte både kort, kontanter og vipps. 

Våre priser:

Voksne (fra 16 år): 100,-
Barn (6-15 år): 50,-
Barn under seks år gratis
Honnør: 50,-

Benytt inngangen mot sør (kortsiden motsatt av Vestlandshallen).

Det er kiosk øverst på tribunen (mot Vestlandshallen). Her kan publikum benytte kort, kontanter og vipps. Vi selger kaffe, brus, pølser og vafler.

Annonse fra Obos-ligaen: