Knepent tap i sesongåpningen

Åsane reiste seg etter en tøff start, men tapte til slutt 3-2 mot Fredrikstad i serieåpningen.

Se sammendrag fra kampen i vinduet over. Bilder fra Eurosport.

Fredrikstad er nyopprykket, men har gjennomført en sterk forsesong og ble sett på som en vanskelig motstander i årets første kamp. Det begynte på verst tenkelig måte.

Bortelaget puttet etter 18 og 27 minutter og sikret seg en 2-0-ledelse som var vond å svelge for Åsane.

To scoringer tente håpet

Men Joakim Hammersland tente håpet med 2-1-scoring åtte minutter før pause. Stian Nygard la inn, og Joakim sender ballen i fin bue i nettet.

Det så enda lysere ut da Håkon Lorentzen scoret 2-2 etter en drøy times spill. Bjarte Haugsdal var kommet inn på høyrebacken og slo et presist innlegg som lysluggen satte kontant i nettet.

Da trodde vi på seier!

Men i stedet scoret Fredrikstad 3-2 bare to minutter etter utligningen.

Åsane hadde sine muligheter til å ta det ene poenget, men lyktes ikke. Laget fikk heller ikke dommeren med seg i noen situasjoner der det ble ropt på straffespark.

Det ene straffesituasjonen kom like etter 2-0-målet. Sindre Austevoll fikk godt treff etter et hjørnespark, men skuddet gikk rett i armene til Ayoub Aleesami, som hadde armene hevet over hodet. Det så åpenbart ikke dommeren.

Dermed endte det med tap i serieåpningen.

Fakta

Åsane - Fredrikstad 2-3 (1-2)

OBOS-ligaen, Myrdal stadion. 375 tilskuere. Dommer: Mischa Kellerhals, Orre. Gult kort: Joel Mvuka, Mark Jensen, Senai Hagos (Åsane), Thomas Drage, Nicolay Solberg (FFK).

0-1: Jacob Lindström (18.)
0-2: Olav Øby (27.)
1-2: Joakim Hammersland (37.)
2-2: Håkon Lorentzen (64.)
2-3: Riki Alba (66.).

Åsane (4-2-3-1): Mark Jensen - Emil Kalsaas (Bjarte Haugsdal fra 46.), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland (Ryan Doghman fra 86.) - Simen Lassen, Tomas Kristoffersen - Stian Nygard, Håkon Lorentzen, Joel Mvuka (Senai Hagos fra 60.) - Joakim Hammersland (Geir André Herrem fra 71.).