Klinket til med viktig seier

Endelig kom seieren for Åsane. Det er 244 dager siden de vant en seriekamp. Det var 10. oktober 2022. Håkon Sjåtil og Åsane vant fortjent 2-1 mot Bryne - og har nå kontakt med lagene over. - Deilig, sier Morten Røssland rett etter kampslutt.

Foto/arkiv: John Vint / Hordalandsfotball.

Bryne har vært en vrien motstander for Åsane i en årrekke. Hjemmelaget har hatt god kontroll mot Åsane, men i dag snudde det for våre menn.

Det var rett og slett en sekspoengskamp - en svært viktig kamp for Åsane. Med tap så ville det blitt langt opp til sikker grunn, men nå har vi kontakt med lagene over oss på tabellen.

Åsane tok tak i kampen fra start av og det var fortjent at vi gikk i ledelsen etter 19 minutter av kampen.

Håkon Sjåtil trives virkelig mot Bryne. I generalprøven, mot dagens motstander, scoret vingbacken - og i dag fulgte han opp. Han klinket ballen utakbart i det lengste hjørnet. Dette var Sjåtil sitt første mål for Åsane i en tellende kamp.

Bare seks minutter senere doblet Åsane ledelsen. Sander Eng Strand ladet skuddfoten, ballen var nok på vei ut på Jæren, men heldigvis slengte Emil Sildnes ut foten. Ballen plasserte seg helt nede i hjørnet og Åsane rystet Bryne.

Åsane holdt ledelsen inn til pause. Etter sidebytte styrte Bryne mer og mer, men gjestene fra Bergen holdt unna - helt til klokken viste 94 minutter. Da reduserte Bryne til 1-2.

De siste minuttene var nervepirrende for oss med hjertet i Åsane.

Heldigvis holdt spillerne hodet kaldt og sikret årets første seier.

- Deilig, ropte Morten Røssland etter at dommeren blåste av oppgjøret.

Vi ligger fortsatt sist, men nå er det bare to poeng opp til trygg grunn.

Det er 244 dager siden Åsane vant en seriekamp. Da ble det seier mot Raufoss - 10. oktober 2022.

Det er fortsatt en stor jobb foran oss, men denne seieren gir ro og selvtillit. Nå er det også landslagspause.

Neste seriekamp er mot Kristiansund 25. juni. Den kampen spilles på Åsane Arena - og her må vi gjenskape stemningen som var mot Kongsvinger.

Kjøp billett til den viktige hjemmekampen HER.

FAKTA

Bryne - Åsane  1-2 (0-2)

Bryne Stadion, OBOS-ligaen. Tilskuere: 940.

Gult kort: Idar Lysgård, Stian Nygard.

Mål: 0-1 Håkon Sjåtil (19´), 0-2 Emil Sildnes (25´), 1-2 Mamadou Diaw (90 + 4´).

Åsane (3-5-2): Idar Lysgård, Eirik Wollen Steen (Magnus Bruun-Hanssen 66´), Sindre Austevoll, Martin Ueland, Håkon Sjåtil, Sander Eng Strand, Didrik Fredriksen, Ole Kallevåg, Emil Sildnes (Lars Kilen 74´), Stian Nygard (Thomas Lotsberg 66´) Mame Mor Ndiaye