Klar for sin ellevte sesong

Blant ungdommelig talent i Åsane gjør veteranen Joakim Hammersland seg klar for sin ellevte sesong på A-laget.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Angriperen har nummer 11 på drakten i det han gyver løs på sin ellevte sesong i oransje drakt. Dette er spissen som dunket inn mål i de avgjørende kvalikkampene til OBOS-ligaen høsten 2019, og fortsatt har han ambisjoner om å kunne markere seg på høyt nivå.

- Jeg var skadet store deler av fjoråret og har et sterkt ønske, og sterk motivasjonen, for å slå tilbake. Jeg mener jeg fortsatt har mye å bidra med på dette nivået, sier Hammersland.

Han er «bare» 30 år, men har rukket å spille 236 A-kamper og er nummer fem på adelskalenderen i Åsane som nå toppes av Martin Ueland med 264 kamper. Debuten kom allerede i 2009, og med unntak av 2014-2015 i Nest-Sotra har det vært Åsane hele veien. Kommende sesong blir altså hans ellevte. 

Han kunne lagt opp med god samvittighet etter sitt tiende år, som var tidenes beste sesong for Åsane med 5. plass i OBOS-ligaen og kvalik til Eliteserien. Det var ikke spillerens ønske, og ikke klubben sitt ønske heller.

- Det skjer mye spennende i Åsane. Klubben er i utvikling med nytt anlegg og profesjonalisering i mange ledd. Dette har jeg lyst å være en del av. Om jeg holder meg skadefri og kommer opp mot mitt beste tror jeg fortsatt jeg kan bidra skikkelig i OBOS-ligaen, fortsetter han.

Forlenget med ett år

Sist uke signerte han ny ettårskontrakt. Trener Morten Røssland føler seg sikker på at «Jokke» kommer til å bli viktig.

- Spillere som Joakim Hammersland og Eirik Østgaard er utrolig viktige for oss. De representerer klubben på en enormt fin måte. De spiller kanskje ikke hver eneste kamp, men måten de opptrer på i garderoben og på feltet bidrar til kvalitet og godt miljø, forteller Røssland.

Han er glad Hammersland er med i år også:

- Dersom han får trent godt er Joakim en klassespiss. Rutinen hans kan bli viktig, ikke minst i en tropp med mange unge spillere. De kan lære mye av de erfarne, sier treneren.

Annonse fra Obos-ligaen: