Kan bli slått sammen

Eirik Wollen Steen og Alice Evensen stråler i den flotte oransje drakten, men de representerer to forskjellige klubber - Åsane Fotball og Åsane Fotball Damer. Nå har man startet et prosjekt for å se på en mulig fusjon.

Begge klubbene spiller hjemmekampene på Åsane Arena, begge klubbene har samme logo og samme farger på draktene, men det er to adskilte klubber per dags dato. Nå kan klubbene bli slått sammen.

Styrene i Åsane Fotball Damer og Åsane Fotball har valgt å nedsette et prosjekt for å vurdere en fusjon mellom klubbene. Begge styrene er positive til en mulig sammenslåing.

Prosjektet har som mål å fremskaffe et beslutningsgrunnlag som vil bli fremlagt på klubbenes respektive årsmøter. Der vil man ta den endelige beslutningen.

Svein Andreassen har sittet i styret i Åsane Fotball i flere år. Nå går han ut av styret for å lede prosjektet. Vi har tatt en prat med ham for å få vite litt mer.

- Informasjon og dialog er to nøkkelord

Hvordan tar du fatt på dette?

- Prosjektet vil vurdere en rekke aspekter før en eventuell fusjon mellom klubbene. Alt fra visjon og verdier, markedsvurdering, inntekter, målsettinger, organisasjon og kompetansebehov, økonomi, risikofaktorer og fremdriftsplan vil bli vurdert i prosjektet. 

Hva blir viktig fremover?

- Det er viktig at alle involverte parter i begge klubbene blir tatt med i prosessen og får fremmet sine synspunkter på hva som er viktig å finne en løsning på. Informasjon og dialog er to nøkkelord.

Hvilke utfordringer kan man vente i en slik prosess?

- Selv om begge klubbene heter Åsane og spiller i oransje på Åsane Arena så er det to forskjellige klubber med to forskjellige kulturer - og det skal vi ha respekt for. Målet er at den nye klubben skal bli sterkere en summen av de to klubbene i dag.

Hvor lang tid vil man bruke på dette?

- Vi har satt av god tid til å gjennomføre en grundig prosess hvor begge klubber skal få fremme sine synspunkter. Beslutningsgrunnlaget skal være ferdig i løpet av denne sesongen slik at beslutningen kan ta på klubbenes årsmøter i 2024.

Hva er målsettingen med dette?

- Hovedgrunn til at vi gjør dette er at vi tror at én klubb vil være sterkere en summen av de to klubbene i dag. Målsettingen er å kunne tilby et bedre produkt til alle som ønsker å spille fotball i Åsane - fra førsteklassingene som ønsker å spille fotball med vennene sine til proffspillere som lever drømmen om å ha fotball som et yrke.

For Åsane er begge like viktig.

Man kan skape og styrke tilhørigheten med en slik fusjon?

- Åsane Fotball ønsker å være viktig for Åsane. Vi ønsker å ta et ansvar for å utvikle gode lag og gode fotballspillere, men minst like viktig være med på å utvikle gode, sunne og kunnskapsrike Åsabuer med gode verdier.

Vi drømmer også om at alle våre fotballspillere skal være stolt av å være fra Åsane og spille for Åsane, og vi ønsker å være med på å skape en Åsane kultur som styrker lokal tilhørighet. Vi drømmer om at det koker på Åsane Arena når vi tar i mot klubber som Brann, Vålerenga, Rosenborg, Sogndal og Kristiansund på vår nye storstue Åsane Arena i år. Det er lov å drømme.

Svein Andreassen har nå installert seg i kontorlandskapet til Åsane Fotball. Han har allerede kommet godt i gang.

I en time før årsmøtet til Åsane Fotball, 7. mars, blir det en god prat med Svein Andreassen og Mette Hammersland.

Sistnevnte var sentral da Sandviken gikk inn i SK Brann. Hva kan vi lære av den prosessen?

Her er det bare å møte opp litt før klokken 18.00, 7. mars. Sted: Kafé Curling i Åsane Arena. Daglig leder i Åsane Fotball, Rune Eriksen, leder sekvensen. 

Årsmøtet i Åsane Fotball starter klokken 19.00. Vel møtt!

 

Annonse fra Obos-ligaen: