Oppdatering fra kamper i helgen, U17 og U15

Det ble spilt to kamper i helgen på Åsane Arena.

NG17: Haugesund – Åsane: 2-4 (-1-2)

På lørdag spilte Åsane sin første kamp i nasjonal 1.divisjon for G17 etter opprykket i fjor. Etter mange treningskamper var det endelig klart for seriestart og tellende kamp. Det var en tent gjeng som entret Prestegardsskogen, banen til Trott som kampen ble spilt på.

Åsane får en fin start på kampen og får to store muligheter med Amund og Edvin der Haugesund blir spitl de lave. Meget friske første 10min av Åsane. Haugesund går mot spillets gang opp i 1-0 etter at Åsane roter det til i frispillingen.  Etter målet fikk Haugesund blod på tann og kom blant annet til en trippel sjanse men blir reddet av Arn med gode redninger i Åsane målet.

Åsane spiller seg gradvis inn i kampen og får 1-1 med Amund etter ballerobring høyt i banen. Nå er det Åsane som styrer kampen. 2-1 til Åsane kommer der de vinner ball i lavt press og kjør en flott overgang hvor Amund finner Oliwier som avslutter pent til 2-1. Det ble pause resultatet. Fortjent ledelse etter en omgang hvor Åsane har mange gode angrep og kommer til flere farligheter.

I 2.omg går Åsane opp til  3-1 etter 51min. Edvin kommer rundt på venstresiden og legger inn til Luka som header i mål. Etter 3-1 mistet Åsane moment i kampen. Selv om Haugesund vant ball oftere så skapte de ikke mange farligheter. Med 11min igjen går Åsane opp til 4-1 etter et frispark fra Edvin går via muren til Luka som setter den enkelt. Haugesund får nok en redusering på straffespark 5min før slutt. Nærmere kom de ikke.

Meget solid seriestart i 1.div for Åsane guttene og fortjent seier.

Åsane: Arn-Sebastian Wiik Escobar, Johan Flageborg Lie (Sander Dale 62min) , Markus Aas Bergstrøm (Fredrik Aasen 62min),  Torjus Frøland, Håvard Torkildsen-Espeland, Edvin Muhic, Tobias Gjeraldstveit Mørkve, Simen Brudvik (Nikolai Brandtun 62min), Amund Fossum Sundsøy, Luka Aaker-Saldanha (Matias Herdlevær Refvik 79min)  , Oliwier Artur Rybicki ( Surafel Ijara Aredo )

1-0: Liam Klovning Minde

1-1: Amund Sundsøy

1-2: Oliwier Rybicki

1-3: Luka Saldanha

1-4: Luka Saldanha

2-4: Emil Hamre

Gule kort: Simen Brudvik, Nikolai Brandtun, Tobias Gjeraldstveit Mørkve

 

Søndagens kamp:

Åsane - Viking: 1-5

Dette var U15s første seriekamp for sesongen, og det ble en tøff start mot Viking. Vi visste på forhånd at det ville bli en utfordrende kamp mot et sterkt Viking-lag, både kollektivt og individuelt. Dessverre ble vi brutalt straffet for enkle feil, noe som ble gjentakende gjennom kampen. Vi tar lærdom av kampen, både fra det positive og negative, og retter fokuset mot neste utfordring mot Haugesund på lørdag. 

Annonse fra Obos-ligaen: