Jakter opprykk

Jon Berisha og Åsane 2 tok sin 14. seier i 4. divisjon på mandag. De oransje vant 3-1 mot Nymark. Nå topper Åsane 2 tabellen og jakter opprykk til Norsk Tipping-ligaen. - Et opprykk vil bety enormt for klubben, sier Ole Morten Kristiansen. Vi har tatt en prat med hovedtreneren for Åsane 2.

Åsane 2 i førersetet

Foto: Odd Løvset / Hordalandsfotball.

Det er fem serierunder igjen i 4. divisjon avd. 02. Åsane 2 har satt seg i førersetet på tabellen, men bak jakter Lyngbø og Nymark.

Åsane 2 har 40 poeng når det gjenstår fem serierunder (spilt 17 kamper - red. anm.). På andreplass ligger Lyngbø med 38 og på tredjeplass ligger Nymark.

Mot sistnevnte vant Åsane 3-1 på mandag. Målene ble besørget av Jon Berisha, Erling Flotve Myklebust og Isak Tomar Hjorteseth.

Jon Berisha er toppscorer med 18 mål.

Vi tok en prat med Ole Morten Kristiansen. Hovedtreneren ser frem til fem viktige og spennende seriekamper. Fem kamper som vil avgjøre om det blir opprykk eller om Åsane 2 blir værende i 4. divisjon.

Ole Åsane 2 hovedtrener.jpg
STYRER SKUTEN: Ole Morten Kristiansen leder Åsane 2. De oransje jakter opprykk til 3. divisjon. Foto: Åsane Fotball.

Intens serieavslutning

Dere vant 3-1 mot Nymark i forrige serierunde. Nymark yppet seg, men vi dro i land en viktig seier. Hvordan vil du oppsummere kampen?

- Kampbildet ble som forventet. Nymark lå lavt og satset på kontringer. Vi visste at tålmodighet i angrepsspillet og konsentrasjon i forsvarsberedskapen ville bli viktig. Nymark er farlig hver gang de får igangsatt en kontring - og det var også slik scoringen deres kom. Vi kunne tatt ledelsen tidligere, men var ikke dyktige nok foran mål før pause. Kollektiv tålmodighet og fine enkeltprestasjoner gjør at vi snur 0-1 til 3-1 etter sidebytte.

Alt i alt en ok+ gjennomført kamp - med mange positive ting å ta med seg, men også ting å ta tak i, forteller hovedtreneren for Åsane 2.

Det er bare fem seriekamper igjen og vi topper tabellen med 40 poeng. To poeng ned til Lyngbø - og så en luke på ni poeng ned til Nymark på tredje. Hva tenker du om den spennende innspurten og jakten på opprykk?

- Først og fremst er det utrolig kjekt å få være med på kamper som betyr litt ekstra. Som trener og spiller så kan man egentlig ikke gjøre så mye annet enn å tenke dag for dag, kamp for kamp. Det handler om å ha tro på at det daglige arbeidet vi legger ned til slutt vil føre oss dit vi ønsker. Vi går inn til hver kamp på samme måte som vi har gjort i hele år. Vi ønsker å styre kampene, diktere og kontrollere spillet og presse motstanderne høyt. Vår intensjon er å erobre ballen nærmest mulig motstanders mål og komme kontrollert inn bak deres bakerste forsvarslinje så ofte som mulig. Lite vil endre seg i så måte, i de resterende kampene. Vi rykker opp hvis vi er gode nok til å vinne kampene på vår spillerutviklende måte. 

Thomas Lotsberg Fana.jpg
LOTSBERG: Mange spennende spillere banker på døren til A-laget. Thomas Lotsberg har fått sin debut i OBOS-ligaen. Foto: Eirik Gudmundsen/Hordalandsfotball.

- Blitt modigere i forsvarsspillet

Nymark og Lyngbø, klubbene som jakter oss, møtes i neste runde. Hva tenker du om det?

- Jeg regner egentlig med at Lyngbø slår tilbake etter tapet mot Flaktveit sist, samtidig så er Nymark en vanskelig motstander og de har slått Lyngbø tidligere i år. Det blir en jevn kamp og det er 50/50 hvilken vei det går.

Hvilke steg har man tatt med Åsane 2 denne sesongen?

- Vi i trenerteamet synes forståelsen av de ulike rollene i de ulike fasene av spillet har blitt bedre i løpet av sesongen. Vi skaper alltid sjanser og vi scorer mye mål. Vi er spesielt fornøyd med at vi scorer mål på ganske mange ulike måter - og at vi har blitt flinkere til å skape sjanser mot lag som ligger seg ultralavt i banen.

Vi har også blitt modigere i vårt forsvarsspill i form av at vi tør mer og mer å forsvare framover.

Hva bor i denne gruppen – og hva er du mest fornøyd med?

- Vi har en jevnt besatt gruppe med spillere der alle fortsatt har mye utvikling i seg. Flere spillere har i løpet av året hospitert med A-laget og det er umulig å peke på noen spesielle som vi er sikre på at vil ta steget opp dit. Evnen til å ta til seg læring, tålmodig arbeid, forsakelser og prioriteringer vil avgjøre hvem som når lengst. Nåløyet er trangt og det er kun 100 prosent dedikerte spillere som har muligheten til å lykkes. Vi er trygge på at mange av spillerne våre er i stand til å ta neste nivå om muligheten oppstår.

- Perfekt springbrett

Det jobbes godt i Utviklingsavdelingen i Åsane – er det resultater av det arbeidet man ser konturene av nå?

- God prosess over tid fører til positiv utvikling og noen ganger også resultater. Utviklingsavdelingen i Åsane er i fin utvikling helt i fra de yngste og opp til våre spillere på U23. Det jobbes systematisk og med en oransje tråd gjennom alle årskull. Hospitering er enkelt og hyppig - og spillerne våre jobber etter samme fagplan og utviklingstrapp fra de kommer inn i akademiet til de går ut. Våre lag gjør seg godt bemerket på nasjonale nivåer og vi har en rekke spennende spillere som kommer i kullene bak oss. Fremtiden ser etter våre vurderinger lys ut for klubbens egenproduksjon. 

Fem kamper igjen og mye kan skje, men tar Åsane 2 steget opp?

- Det spørsmålet skulle jeg ønske jeg kunne svare ubetinget ja på, men det vil bli marginer i enkeltkamper som til slutt avgjør. Vi er opptatt av å ha fokus på det vi kan gjøre noe med og neste eksamen blir en knallhard kamp mot Tertnes på Åstveit Idrettspark. 

Hvis det blir opprykk – hva tenker du om det?

- Et opprykk vil bety enormt for klubben. Avstanden mellom A-lag og akademiet vil bli mindre og tredjedivisjon vil være et perfekt springbrett for dem som ønsker å bli OBOS-spillere. 

Takk for praten, Ole Morten. Vi heier og lykke til med sesonginnspurten.

Her er kampoppsettet til Åsane 2 de neste fire ukene:

Søndag 24. september, Tertnes - Åsane 2. Kampstart klokken 16.00.

Mandag 2. oktober, Åsane 2 - Lyngbø. Kampstart klokken 20.00.

Mandag 9. oktober, Sædalen - Åsane 2. Kampstart klokken 20.00.

Søndag 15. oktober, Åsane 2 - Trott/S/Stord 2. Kampstart klokken 16.00

Lørdag 21. oktober, Fana 2 - Åsane 2. Kampstart klokken 15.00.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: