Hille har forlenget Åsane-kontrakten

Thomas Hille (23) har forlenget kontrakten med Åsane frem til sommeren 2023.

Foto: Nicholas Noreng, Hordalandsfotball.no.

Målvakten med fortid i Bønes, Lysekloster, Fana, Os og Gneist er klar for sin tredje A-lagssesong på Myrdal. Etter tålmodig venting på muligheten ble fjoråret et slags gjennombrudd da keeperen fikk stå viktige kamper, som hjemme mot Lillestrøm og ikke minst opprykkskvalifiseringen til Eliteserien.

Nå er målet videre utvikling, både personlig og sammen med laget:

- Åsane er en god klubb for spillere som ønsker utvikle seg. Vi er tre keepere som pusher hverandre. Jeg jobber selvsagt for å bli et førstevalg i kamp, men jeg klarer å utvikle meg i treningssammenheng også, påpeker 23-åringen.

Opplevelsene fra i fjor høst var inspirerende:

- Jeg merket at jeg raskt ble tryggere på meg selv da jeg fikk spille en del i OBOS-ligaen i fjor. Nå er det bare å jobbe hardt og tålmodig for å gjøre meg fortjent til nye sjanser, påpeker han.

Seriestart på lørdag

Totalt ble det syv kamper i det som ble Åsanes beste sesong noen sinne. Lørdag braker det løs igjen med hjemmekamp mot Fredrikstad. Thomas har vært ute en periode etter en hodesmell, og kommer ikke til å starte. Men han gleder seg til fortsettelsen.

- Jeg har forventninger til at vi skal fortsette å utvikle spillestilen, utvikle videre det vi er allerede gode på. Jeg har en tanke om at vi skal opp på kvalikplass igjen, altså topp seks i OBOS-ligaen, røper han før seriestarten.

Trener Morten Røssland er glad for at Hille har forlenget kontrakten og konstaterer at en rekke spillere nå er på mer langsiktige avtaler:

- Thomas viste i fjor høst at han holder nivået. Mine forventninger er at han jobber hardt for å gjøre seg fortjent til nye muligheter og pusher de andre i keeperteamet, sier treneren.

Det er fortsatt mulig å få tak i billetter til lørdagens serieåpning på Myrdal. Avspark 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Obos-ligaen: