Her er Åsanes nye sportssjef

Åsane har for første gang i historien ansatt en sportssjef på fulltid. Valget falt på Kåre Ingebrigtsen (55).

Foto: Åsane Fotball

Etter uker med spekulasjoner i media kan vi offisielt bekrefte ansettelsen. Avtalen som ble signert onsdag formiddag strekker seg ut 2024 i denne omgang, og allerede mandag kommende uke vil den erfarne trønderen starte i jobben.

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, begrunner ansettelsen av Ingebrigtsen slik:

- Samtalene med Kåre har avdekket høy grad av motivasjon hos ham til å bidra til at Åsane tar nye steg innenfor den modellen klubben har besluttet. Hans erfaring som spiller og trener på høyere nivå tilfører oss kompetanse vi mangler, og vi mener han vil kunne påvirke hele klubben positivt.

- Som person har han mye energi og en væremåte som gjør at folk trives rundt ham, og faglig sett er han sterk. Som utviklingsklubb synes vi også det er spennende at han gjør et veivalg og går fra trenerjobb til sportssjefstilling. Sammen skal vi bidra til at Åsanes mål om å være en del av norsk toppfotball nås, sier Natlandsmyr.

Han ønsker å takke StandOut AS som har bidratt med viktig kompetanse, stort engasjement og nyttig testverktøy i ansettelsesprosessen. 

Ingebrigtsen er fra nå av øverste leder for det sportslige arbeidet i Åsane, bortsett fra breddedelen av klubben. Det betyr at han både skal drive tradisjonelt sportssjef-arbeid rundt A-laget, som for eksempel spillerlogistikk, men også jobbe for at det kommer gode nok spillere gjennom egen utviklingsavdeling.

Slik begrunner han valget

Ingebrigtsen gleder seg til å ta fatt på en ny fase i et langt fotball-liv:

- Åsane kan ta nye steg dersom vi gjør ting rett nå. Det handler om å skolere spillerne fra ung alder, om å formidle hva som kreves for å bli virkelig god. Så handler det om å utvikle trenere. I tillegg må vi være smarte i overgangsmarkedet og bruke relativt små midler med klokskap. Vi må finne typene som kan blomstre hos oss, og gjerne ta steget videre til et høyere nivå etter hvert, forteller han.

Ingebrigtsen vektlegger også Åsane Arena som en viktig faktor for klubbvalget. Han er, i likhet med resten av klubben, full av lovord når det gjelder den fantastiske gaven som Trond Mohn har gitt. Den motiverer alle.

- Ny stadion og alle de gode fasilitetene her ute gjør det realistisk for Åsane å lykkes. Et fantastisk anlegg, skryter den nye sportssjefen.

KÅRE INGEBRIGTSEN

  • Alder: 55.
  • Spillerkarriere: Rosenborg, Lillestrøm, Manchester City.
  • Landskamper: 23 A-landskamper for Norge.
  • Trenerkarriere: Brann (2020-21), Apoel Nikosia (2020), KV Oostende (2019), Rosenborg (2014-2018), Viking (assistent, 2012-2014) Bodø/Glimt (2008-2011), Rosenborg (assistent, 2007), Ranheim (2007-2008), Rosenborg akademi (2005-2006).
Kåre Ingebrigtsen signerer.jpg
KLAR FOR ÅSANE: Fredag formiddag ble Kåre Ingebrigtsen presentert som ny sportssjef i Åsane foran er stort pressekorps på Åsane Arena.

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 29.10.2021, oppdatert: 01.11.2021
Skrevet av: Redaksjonen