- Her blir det trøkk og temperament!

Åsane-trener Morten Røssland spår et lokaloppgjør med skikkelig trøkk på lørdag.

Foto: Eirik Gudmundsen, Hordalandsfotball.

Toppkampen i PostNord-ligaen mot Sotra førstkommende lørdag kan bli en svært serverdig batalje for publikum. Dette er det eneste lokaloppgjøret i de tre øverste divisjonene denne sesongen, og nå er attpåtil begge klubbene i posisjon til å rykke opp.

Før lørdagens møte har begge lagene 28 poeng, Sotra med en kamp mindre spilt.

Det merkes på Åsane-treningene denne uken. I tillegg er spillerne fortsatt irritert på seg selv etter å ha rotet bort ledelsen på Sotra tidligere i sommer.

- Vi merker at vi er vanvittig revansjelystne etter å ha gitt vekk en 3-1-ledelse i kampen sist måned. Spillerne er skikkelig giret på å slå tilbake, forteller Åsane-trener Morten Røssland.

Han er ikke i tvil om at publikum har en godbit i vente:

- Dette er høstens største lokaloppgjør i bergensfotballen. Begge lag har mye å spille for, legger han til.

Vil ha skjerping defensivt

Åsane var så sent som i fjor i OBOS-ligaen, mens Sotra var to divisjoner under. Røssland påpeker likevel at motstanderen har et relativt voksent lag. Og han er helt sikker på at kampen ikke ender 0-0.

- Dette er to lag som scorer mange mål, så det kan fort bli målrikt. Vi har scoret 15 ganger på våre fem siste oppgjør, minner han om.

Så må han samtidig medgi at det har vært for enkelt å score på Åsane i sommer:

Dette er høstens største lokaloppgjør i bergensfotballen

— Morten Røssland

- Når vi scorer tre mål i to av kampene våre og likevel ikke vinner, så handler det også om å forbedre seg defensivt. Det har vært litt rufsete i perioder. Vi må stramme oss opp i egen boks og bli mer kliniske. Fremover er vi allerede veldig gode, synes han.

Røssland håper det kommer mye folk på Myrdal lørdag. 

- Dette kommer til å bli en kamp med mye trøkk og temperament, forsikrer han.

Bli med på kamp!

Åsane - Sotra har avspark på Myrdal på lørdag klokken 16.00. Det er enkelt å kjøpe billetter ved inngangen. Du kan benytte både kort, kontanter og vipps. 

Våre priser:

Voksne (fra 16 år): 100,-
Barn (6-15 år): 50,-
Barn under seks år gratis
Honnør: 50,-

Benytt inngangen mot sør (kortsiden motsatt av Vestlandshallen).

Det er kiosk øverst på tribunen (mot Vestlandshallen). Her kan publikum benytte kort, kontanter og vipps. Vi selger kaffe, brus, pølser og vafler.

Annonse fra Obos-ligaen: