Joakim Hammersland mot Elverum Foto: Astrid Nordhaug

Hattrick av Hammersland i sesong åpningen

Åsane vinner 6-0 i sesongens første kamp, hjemme mot Senja.

Myrdal stadion badet i deilig påskesol og Åsane sesong åpnet i dag PostNord-ligaen avdeling 2, hjemme mot nyopprykkede Senja fra Troms. De oppmøtte for dagen fikk se et hjemmelag som var ivrige på å vise seg fram, og gav seg ikke før det stod hele 6-0 på måltavlen.

Morten Røsland var fornøyd etter kampen, men mente likevel det var mye å gå på:

Det var ingen høydare, men en ok fotballkamp hvor vi scorer noen veldig flotte mål. Vi starter litt rotete, så får vi gjort noen justeringer og finner litt bedre ut av presspillet deres og de må løpe mye mellom. Etter det dør kampen litt ut for deres del føler jeg. Da tar vi veldig greit over og har etter 15 minutter god kontroll på kampen.

Den første skåringen lot derimot vente på seg til det 30 spilleminutt. Joakim Hammersland snek seg inn bak Senjas forsvarslinje inne i boksen, og rullet ballen rolig under keeper i det lengte hjørnet.

Åsane og Morten Røsland gikk til pause med en 1-0 ledelse, men satt igjen med en følelse av å mangle litt på siste tredjedel, etter å ha hatt flere muligheter til å gjøre både 2 og 3-0.

I andre omgang setter vi inn et voldsomt trykk, og allerede etter 50 minutter hadde Hammersland satt både sitt andre og tredje mål for dagen. Det første kom på en kontring i overtall hvor Hammersland til slutt alene med keeper, setter ballen kontrollert i det nærmeste hjørnet. Omgangens andre, og Hammerslands tredje mål var en kontant avslutning med bredsiden fra kort hold, via tverrligger og ned.

Vi gir oss derimot ikke der og nummer fire og fem kom på løpende bånd. 4-0 skåringen er en ordentlig perle hvor Valsvik får ballen på 20 meter etter en corner utenfor feltet, og på vakkert vis skrur ballen kontrollert opp i den lengste vinkelen. Dagens vakreste mål. Med en frekk hælflikk fra Håkon Lorentzen på første stolpe til 5-0 i det 56 minutt, var kampen tidlig punktert.

Ole Didrik Blomberg har også en solid kamp i dag og er nest sist på alle de fem første skåringene. Den siste målgivende fikk innbytter Marius Bildøy æren av å servere, da han inne i Senjas boks satt opp Stian Nygaard som fastsatte sluttresultatet til 6-0 i det 76 minutt.

De blir egentlig bare løpende imellom og det er i grunn bare spørsmål om hvor stor seieren skal bli. Da ble det viktig for oss å ikke dette nedpå. Det gjør vi dessverre i noen få faser av kampen og vi blir litt segen. Men det handler litt om resultatet også tror jeg. Vi kan ikke si at vi ikke er fornøyd med å vinne 6-0, for det er vi. Men det er ikke den beste kampen vi har spilt i år. I bunn og grunn er det en ok kamp av oss. Sier Morten Røsland om andre omgangen.